Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkai szecesszió – a Kosztolányi Dezső Színház legújabb előadása

2021.05.28
14:43
2021.05.28
17:25
Forrás
Pannon RTV
Június harmadikán mutatják be az idei évad utolsó előadását a Kosztolányi Dezső Színházban. A darab címe Szabadkai szecesszió, témája pedig a megszokottól való eltérés, a szecesszió mint művészeti szellemiség.

Az előadás a szecessziós műalkotásokba zárt idő szellemét igyekszik feltérképezni, tükröt kíván tartani a közönség elé, amelyben megjelenik egy potenciális emberséges jövő képe. A Kosztolányi Színház társulatához csatlakozik Ladik Katalin, a darab rendezője és szerzője pedig Zlatko Paković.

„Kapcsolódunk-e egyáltalán hozzá, vagy csak élünk ebben a városban, vagy bármelyik másikban, amelyet más műalkotások jellemeznek, és nincs semmilyen kommunikáció közöttünk, semmilyen hatásuk nincs ránk, mint a színház esetében? Kérdés, hogy elmegyünk a színházba, és úgy jövünk ki onnan, mint bármely más középületből, vagy történik valami változás? Hatással van-e ránk a színházi előadás, változást hoz-e az életünkbe?”

Kosztolányi Dezső Színház
KDSZ
előadás
Szabadkai szecesszió
Zlatko Paković

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.