Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkai szecesszió – a Kosztolányi Dezső Színház legújabb előadása

2021.05.28
14:43
2021.05.28
17:25
Forrás
Pannon RTV
Június harmadikán mutatják be az idei évad utolsó előadását a Kosztolányi Dezső Színházban. A darab címe Szabadkai szecesszió, témája pedig a megszokottól való eltérés, a szecesszió mint művészeti szellemiség.

Az előadás a szecessziós műalkotásokba zárt idő szellemét igyekszik feltérképezni, tükröt kíván tartani a közönség elé, amelyben megjelenik egy potenciális emberséges jövő képe. A Kosztolányi Színház társulatához csatlakozik Ladik Katalin, a darab rendezője és szerzője pedig Zlatko Paković.

„Kapcsolódunk-e egyáltalán hozzá, vagy csak élünk ebben a városban, vagy bármelyik másikban, amelyet más műalkotások jellemeznek, és nincs semmilyen kommunikáció közöttünk, semmilyen hatásuk nincs ránk, mint a színház esetében? Kérdés, hogy elmegyünk a színházba, és úgy jövünk ki onnan, mint bármely más középületből, vagy történik valami változás? Hatással van-e ránk a színházi előadás, változást hoz-e az életünkbe?”

Kosztolányi Dezső Színház
KDSZ
előadás
Szabadkai szecesszió
Zlatko Paković

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:03

Karácsonyi vásárral várták a Mikulást

A tavalyi sikeren felbuzdulva az idén is karácsonyi vásárral kötötték össze a Mikulás-napi ünnepséget az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában. A gyerekek heteken át készültek erre az eseményre, amiből a szülők is kivették a részüket.
11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.