Ugrás a tartalomra

Szabadkai szecesszió – a Kosztolányi Dezső Színház legújabb előadása

2021.05.28
14:43
2021.05.28
17:25
Forrás
Pannon RTV
Június harmadikán mutatják be az idei évad utolsó előadását a Kosztolányi Dezső Színházban. A darab címe Szabadkai szecesszió, témája pedig a megszokottól való eltérés, a szecesszió mint művészeti szellemiség.

Az előadás a szecessziós műalkotásokba zárt idő szellemét igyekszik feltérképezni, tükröt kíván tartani a közönség elé, amelyben megjelenik egy potenciális emberséges jövő képe. A Kosztolányi Színház társulatához csatlakozik Ladik Katalin, a darab rendezője és szerzője pedig Zlatko Paković.

„Kapcsolódunk-e egyáltalán hozzá, vagy csak élünk ebben a városban, vagy bármelyik másikban, amelyet más műalkotások jellemeznek, és nincs semmilyen kommunikáció közöttünk, semmilyen hatásuk nincs ránk, mint a színház esetében? Kérdés, hogy elmegyünk a színházba, és úgy jövünk ki onnan, mint bármely más középületből, vagy történik valami változás? Hatással van-e ránk a színházi előadás, változást hoz-e az életünkbe?”

Kosztolányi Dezső Színház
KDSZ
előadás
Szabadkai szecesszió
Zlatko Paković

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.