Ugrás a tartalomra

Szabadkai tamburások koncerteztek Csókán

2019.12.18
16:39
2019.12.18
17:39
Forrás
Pannon RTV
Teltház előtt lépett színpadra a Szabadkai Zeneiskola tamburazenekara kedd este Csókán. A Művelődési Ház pódiumán szerb, horvát és magyar nyelvű karácsonyi dalok is felcsendültek.

A főleg általános iskolás növendékekből álló zenekar első alkalommal lépett színpadra Csókán. Repertoárjukkal igyekeztek minden nemzeti közösség számára kedveskedni.

Mira Temunović, a Szabadkai Zeneiskola Tamburazenekarának vezetője: „A klasszikus tamburazenekari literatúra darabjaiból válogattunk, ugyanakkor lesznek tamburazenekarra megírt latin-amerikai számok, amelyek egy kicsit vidámabb karakterűek, és a végére tartogatunk néhány karácsonyi dallamot is, tehát játsszuk a Radujte se narodi hagyományos horvát dalt, valamint azt hiszem, Csókán mindenki ismeri Oliver Dragujevićet és az ő Bijeli božić dalát, és van egy kis meglepetésünk is, egy tanulónk, aki a magyar nyelvű tagozatunkra jár, fog előadni egy dalt.”

A Szabadkai Zeneiskola növendékei már visszatérő vendégek a bánáti községben. A tavalyi évben a szimfonikus zenekar adott karácsonyi koncertet a csókai Művelődési Házban.

Kobrehel Éva, igazgató, Csókai Művelődési-Oktatási Központ: „Negyedik éve, hogy vendégül láthatjuk a Szabadkai Zeneiskolát, ebben az évben a tamburazenekar tett eleget a meghívásunknak, amellyel ünnepélyesebbé tudjuk tenni az ádventre hangolódást, illetve az új évet. Nagy szeretettel várjuk őket minden évben, tehát már hosszú évek óta sikeres az együttműködés.”

A közel másfél órás koncertet vastapssal köszönte meg a csókai közönség.

tamburások
Szabadkai Zeneiskola

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.