Ugrás a tartalomra

A szabadkai zenede tanárai adtak koncertet

2017.11.09
11:21
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Hangversennyel ünnepelték a pedagógusnapot a Szabadkai Zeneiskola tanárai szerda este. A klasszikus darabok a Városháza dísztermében szólaltak meg.

Johann Strauss Denevér nyitányával kezdődött az ünnepi koncert. Az eseményt Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatójának ötlete alapján rendezték meg. Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Nagyon örülök, mert ma este fellépnek a Zeneiskola legjobb tanárai, akik az iskolában is dolgoznak, de különben is játszanak, formában vannak. Nagyon érdekes programot hallhatnak ma este.”

A pedagógusoknak kevés idejük volt a felkészülésre a tanítás mellett. Szűcs Mihály, fagott- és oboatanár, Szabadkai Zeneiskola: „Viszonylag rövid idő alatt készítettük el ezt a műsort, amit ma este előadunk. Egyéb teendőik mellett a tanároknak vajmi kevés idejük jut arra, hogy gyakorló zenészekként, mindennap órákat gyakoroljanak, viszont azt hiszem, hogy a kellő koncentráció és fegyelem mellett teljes mértékben fel tudtunk készülni. Reméljük, hogy egy fantasztikus, feledhetetlen koncertet adunk majd a nagyérdeműnek.”

Az esten egyebek mellett előadták Telemann trombita koncertjét, Christian Sinding a-moll szvitjét, valamint Puccini, Bizet és Schubert műveit.

Szabadkai Zeneiskola
tanárok
koncert
pedagógusnap

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.