Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkaiak és szegediek közös alkotását is bemutatták a palicsi filmfesztiválon

2019.07.22
21:57
2019.07.22
22:21
Forrás
Pannon RTV
Az Abbázia moziban a FILMY projekt keretében a palicsi Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja és a szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztivál együttműködéseként született egyetemisták filmjét mutatták be.
Pannon RTV

A 26-ik Európai Filmek Nemzetközi Fesztiváljának kísérőprogramjaként szervezik meg első alkalommal a Masterklas filmes tanfolyamot. A műhelymunkába azok kapcsolódtak be, akik a szabadkai és a szegedi filmes iskolák munkájában is részt vettek. Baranyi Fanni, Szeged: „Most főleg a karakterekről tanultunk, illetve a színészvezetésről. A két napnak ez volt a lényege, hogy megnézzük a karakterek motivációit, illetve hogy hogyan kell felépíteni a karaktereket.” 

Pannon RTV

A Pannon RTV munkatársa, Orosz Ildikó az elmúlt években és idén is részt vett a foglalkozáson: „Az volt a legjobb az egészben, hogy elkészült ez szegediek és a szabadkaiak közös filmje, és minden részletében részt vehettünk, tehát forgattunk is, szerepelhettünk is benne, kamerát is fogtunk. Ez nagy élmény volt számomra.”

Pannon RTV

Tavaly Dragan Stojmenović és Antal Szilárd, az Újvidéki Színművészeti Akadémia tanárai vezették a műhelymunkát, idén pedig többek között Tolnai Ottó is megosztja tapasztalatait a fiatal filmesekkel - tudtuk meg Vladimir Perović projektmenedzsertől, aki elmondta még: „A tavaly január óta folyó oktatási programokban, a szabadkai és a szegedi filmes iskolákban, a tavalyi fesztivál műhelymunkáin és még három találkozón, Szegeden és Szabadkán készítették el az egyetemista filmet. Nagy lelkesedéssel és nagyon sikeresen. Több mint 40 percig tart az alkotás, és a megvalósításában a felkészítő tanáraik segítették őket.”

Pannon RTV

A 20 szegedi és szabadkai fiatal filmkedvelő 7 napon át dolgozhat együtt kiemelkedő filmmunkások keze alatt. Az alkotást Szegeden is bemutatják.

Abbázia
filmfesztivál
Filmy
Szabadka
Szeged
Masterklas
Orosz Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:04, Frissítve: 10:14

Ma van a csokoládé világnapja

Szerbiában, ahol a csokoládé sokak kedvenc édessége, az édességipar a legerősebb ágazatok közé tartozik. Valamivel több mint 200 cég és mintegy 300 vállalkozó gyárt csokoládét.
07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű