Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Szabadkán szívesen koncerteznek

2022.09.03
07:36
2022.09.03
16:03
Forrás
Pannon RTV
A 100 Tagú Cigányzenekar lépett fel Szabadka főterén. A hangverseny egyike volt a városnapi programoknak.

Szabadka város napja alkalmából a főtéren lépett fel a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar péntek este. A hungarikumnak számító együttes ez alkalommal hatvan zenésszel érkezett, akik virtuóz cigányzenét és jól ismert klasszikusokat játszottak.

A világ legnagyobb cigányzenekara szórakoztatta a szabadkai közönséget pénteken. Az általuk játszott műveket csak rájuk jellemző, egyedi hangszerelésben szólaltatták meg. Kotta nélkül játszanak. A világon egyedülálló zenei formáció vezetője, Beke Farkas Nándor azt mondta, szereti a szabadkai közönséget, és ide mindig hazajönnek.

Beke Farkas Nándor, menedzser, 100 Tagú Cigányzenekar: „Szeretnek minket itt, a Vajdaságban, otthon érezzük magunkat. Nem lépkedtünk át, csak fizikális határokat, ezért mi itthon vagyunk.¨

Az esten fellépett a szabadkai prímás, ifj. Kurina Gusztáv is.

Ifj. Kurina Gusztáv, hegedűművész: „Ez egy élmény, hogy ilyen világhírű zenekarral lépek fel, mint a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar, szólistaként ez nagyon nagy megtiszteltetés.”

Sokan várták a koncertet, többen már jóval a kezdés előtt kijöttek. Lakatos Mátyás azt mondta, ha teheti mindig megnézi őket.

„Nagyon jó zenekar. Személyesen ismerem Lendvai Csócsit, a főprímásukat és a fiatalabb prímást, a Sárközi Lajost is, ő is kiváló, volt alkalmam egy-két bulin velük lenni, úgyhogy ez egy zenésznek olyan élmény, hogy nem lehet elfelejteni.”

Ma 21 órától Stefan Milenković ismert hegedűművész lép fel a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kíséretében a város főterén.

100 Tagú Cigányzenekar
koncert
hangverseny
korzó
Szabadka
városnap

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.