Ugrás a tartalomra

Szabadkán szívesen koncerteznek

2022.09.03
07:36
2022.09.03
16:03
Forrás
Pannon RTV
A 100 Tagú Cigányzenekar lépett fel Szabadka főterén. A hangverseny egyike volt a városnapi programoknak.

Szabadka város napja alkalmából a főtéren lépett fel a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar péntek este. A hungarikumnak számító együttes ez alkalommal hatvan zenésszel érkezett, akik virtuóz cigányzenét és jól ismert klasszikusokat játszottak.

A világ legnagyobb cigányzenekara szórakoztatta a szabadkai közönséget pénteken. Az általuk játszott műveket csak rájuk jellemző, egyedi hangszerelésben szólaltatták meg. Kotta nélkül játszanak. A világon egyedülálló zenei formáció vezetője, Beke Farkas Nándor azt mondta, szereti a szabadkai közönséget, és ide mindig hazajönnek.

Beke Farkas Nándor, menedzser, 100 Tagú Cigányzenekar: „Szeretnek minket itt, a Vajdaságban, otthon érezzük magunkat. Nem lépkedtünk át, csak fizikális határokat, ezért mi itthon vagyunk.¨

Az esten fellépett a szabadkai prímás, ifj. Kurina Gusztáv is.

Ifj. Kurina Gusztáv, hegedűművész: „Ez egy élmény, hogy ilyen világhírű zenekarral lépek fel, mint a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar, szólistaként ez nagyon nagy megtiszteltetés.”

Sokan várták a koncertet, többen már jóval a kezdés előtt kijöttek. Lakatos Mátyás azt mondta, ha teheti mindig megnézi őket.

„Nagyon jó zenekar. Személyesen ismerem Lendvai Csócsit, a főprímásukat és a fiatalabb prímást, a Sárközi Lajost is, ő is kiváló, volt alkalmam egy-két bulin velük lenni, úgyhogy ez egy zenésznek olyan élmény, hogy nem lehet elfelejteni.”

Ma 21 órától Stefan Milenković ismert hegedűművész lép fel a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kíséretében a város főterén.

100 Tagú Cigányzenekar
koncert
hangverseny
korzó
Szabadka
városnap

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.