Ugrás a tartalomra

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

2018.02.15
10:55
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.

A budapesti Operaház tavaly korszerűsítés miatt másfél évre bezárta kapuit. Ennek apropóján a társulat útra kelt, hogy teljes értékű opera- és balettelőadásokat népszerűsítsen a Kárpát-medence magyarlakta területein. A turné célja, hogy az Opera nagyszabású előadásai eljussanak a határon túli magyar közösséghez.

A Magyar Operaház két produkcióját, a Hunyadi László című operát és A víg özvegy balettváltozatát szombaton, illetve vasárnap láthatja a szabadkai közönség.

A nézők jelképes áron juthatnak jegyekhez, amik mellé operaházi ajándékcsomag jár. Főző Virág, főigazgató-helyettes, Magyar Állami Operaház: „Két különböző színben létezik, van fehér és fekete, a balettelőadásokra készítjük a feketét, az operaelőadásokra a fehéret, de a tartalma ugyanaz mind a kettőnek. Van egyrészt benne egy szép könyv. Ez az Operaház története, nagyon szép képes kiadvány. Ezen kívül nézni és hallgatni való is van benne. Egyrészt van egy Útravaló CD, ami ismert magyar műveket tartalmaz, és az Operaház történetéről egy kis DVD.”

A pacséri származású Nánási Helgát a Hunyadi Lászlóban Szabadkán láthatjuk majd először énekelni: „Decemberben szóltak, hogy be kellene állni Gara Mária szerepére, és azóta tanulom. Nem egy őrület nagy szerep, mennyiségében nem nagy, de közben meg nagyon igényes, és elég nehéz megformálást igényel.”

Amíg tart az Operaház korszerűsítése, szűkített bemutatószámmal dolgozik a társulat, külső játszóhelyeken, de legtöbbször az intézményhez tartozó Erkel színházban.

Magyar Állami Operaház
Szabadka
Operatúra

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű