Ugrás a tartalomra

A szabadság lett a legszínesebb magyar szó

2012.07.19
10:19
A szabadság lett a legszínesebb magyar szó a Színes Város Csoport és a budapesti Beszédjavító Intézet által június elején meghirdetett versenyen, a második a helyezett a gyöngy, a harmadik a buborék lett
A szabadság lett a legszínesebb magyar szó a Színes Város Csoport és a budapesti Beszédjavító Intézet által június elején meghirdetett versenyen, a második a helyezett a gyöngy, a harmadik a buborék lett. Több mint 250 szó érkezett a minél színesebb és minél játékosabb hangzású szavakat kereső pályázatra. A szavakat Budapesten az Erzsébet téri QB projekten lehetett kirakni és az erről készült fotót beküldeni, de vidékről e-mailben is fogadták a nevezéseket. A beérkezett szavakra interneten lehetett szavazni. A nevezett szavakra csaknem 30 ezer szavazat érkezett – mondta el Flór Péter, a Színes Város tikára az MTI-nek. Az első 10 szó sorrendje a szavazatszámok alapján a következő lett: szabadság, gyöngy, buborék, záporeső, pirkad, kanyar, pitymallat, tyúkhúsleves, pipitér és csoki. Varga Dávid és Varga Szilvia Marcella, a QB projekt alkotói és létrehozói érdekességként megemlítették, hogy a korábbi legszebb szó kampányoktól eltérően a mostani pályázaton sem a folyton felbukkanó szerelem, csók és szív, sem pedig az állandóan feltűnő édesanya és pillangó szavakra érkezett igazán sok szavazat. (MTI)
szabadság
Budapest
színes szavak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.