Ugrás a tartalomra

Számos könyv jelent meg a Kanizsai Írótábornak köszönhetően

2022.09.10
12:21
2022.09.10
18:18
Forrás
Pannon RTV
A 70. Kanizsai Írótábor irodalmi tanácskozással, az elmúlt évtizedekről való visszaemlékezéssel, valamint az esemény kiemelt vendégével, Lovas Ildikóval való beszélgetéssel folytatódott péntek délután.

A pénteki programon a Kanizsai Írótábor 70 évéről is megemlékeztek egy kerekasztal beszélgetésen. Jódal Rózsa, Várady Tibor, Tari István és Balogh István is visszaemlékezett egy-egy történettel az elmúlt évtizedekről. A beszélgetést Bordás Győző, a szervezőbizottság tagja vezette.

„Én azt hiszem, hogy az írótábornak jelentős szerepe volt a vajdasági magyar irodalmi életben, és lehet, hogy nemcsak a vajdasági magyar, hanem a vajdasági irodalomban is, hiszen emlékszünk azokra az időkre, amikor nemcsak magyar írók gyülekeztek itt. Hozadéka mindenképp van, hiszen számos könyv jelent meg.”

Az idei tábor kiemelt vendége Lovas Ildikó, József Attila-díjas író volt.

„Az, hogy egy ilyen kegyelmi állapot elérkezik, hogy könyvet is ír az ember, kiadják, és azt díjazzák, azért ez egy csodálatos dolog, és utána meghívják, hogy valamilyen módon kiemelt vendége legyen itthon az írótábornak, az különös megtiszteltetés.”

A pénteki program a Hármashatár-trió koncertjével zárult a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Kanizsai Írótábor
Írótábor
Lovas Ildikó
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.