Ugrás a tartalomra

Szárnyalás — első alkalommal Magyarországon kívül

2022.05.24
11:10
2022.05.24
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Szárnyalás című előadása vendégszerepelt az Újvidéki Színházban. A darab a Kecskemét City Balett és az Esszencia Zenekar közös produkciója.

A darabot, amely a népzenét ötvözi a balettal, első alkalommal játszották Magyarországon kívül.

Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója: „Itt két országnak történelmi szinten is nagyon magasnak minősíthető együttműködéséről van szó. Tehát, mi egy kegyelmi állapotban vagyunk, és ebben a kegyelmi állapotban tulajdonképpen érdemes minél több olyan helyzetet teremteni, amelyben együtt vagyunk, és üzenjük tulajdonképpen a külvilágnak, hogy együtt vagyunk, együtt cselekszünk.”

A darabot a 89. újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár kulturális kísérőrendezvényeként adták elő, amelynek idei partnerországa Magyarország.

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke: „Itt nem csak a gazdaság mutatkozik be a partnerország részéről, és elképzelhetetlen, hogy a partnerország úgy mutatkozzon be, hogy az identitását, a kulturális tevékenységét, mint az identitás hordozóját ne mutassa be. Ez különösen így van, hogyha szomszéd országról van szó, és különösen így van, hogyha Magyarországról van szó.”

A színház előcsarnokában fotókiállítás is nyílt a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szervezésében.

Újvidék
előadás
Venczel Valentin
Pásztor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.