Ugrás a tartalomra

Szavalatokkal emlékeztek a szabadkai Népkörben

2018.03.15
11:50
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tartott csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az eseményen felcsendült a Magyar Himnusz, majd a Fabula Rasa Színjátszó Grund és a Palicsi Színjátszó Grund növendékei léptek az emelvényre egy rövid színdarabbal, amelyben elhangzott Petőfi Sándor Nemzeti dala is. G. Erdélyi Hermina színésznő szavalattal tette ünnepélyesebbé az eseményt. Koszorút helyezett el a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Mozgalom, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a házigazda Népkör Magyar Művelődési Központ.

Takács Márta, elnök, Népkör MMK, Szabadka: „Ez a nap egy olyan nap, amire azért emlékezünk, mert akkor, ott azok a fiatalok és azok az emberek, akik elindították a forradalmat, nemcsak a maguk jövőjét és a maguk érdekét figyelték, hanem az egész nemzet érdekét, a közösségük érdekét, és nem gondoltak arra, hogy a későbbiekben ilyen ünnepelt hősök lesznek. És azért fontos, mert példaképek a számunkra, hogy nap, mint nap a tenni akarással meg kell mutatnunk, hogy tenni akarunk a közösségért, tennünk kell a magunk boldogulásáért és jövőjéért valamilyen formában, és aztán majd a történelem megmutatja, hogy ez egy jó út volt-e, helyes volt-e és, hogy jól tettük-e.”

Szabadka
Népkör
Takács Márta

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.