Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

2020-09-25
10:45
2020-09-25
16:25
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

A Domonkos István művei alapján készült darabot március óta részletekben próbálták, és a júliusi zárt körű munkabemutató óta a közönség a héten láthatta először. Mezei Kinga rendező azt mondta, az így maszkban, egyesével ülő közönségen nagyon nehéz lemérni reakciót, kevés az azonnali visszajelzés.

„Nem ül mellette senki, nem trécseléssel kezdődik az előadás, máskor úgy kell lecsitítani a nézőteret előadás előtt, mert zsibog a nézőtér, most csöndben ülnek az emberek és várakoznak. Furcsa helyzet. Nyilván sokkal nehezebb ebből kimozdítani a közönséget.”

Pálfi Ervinnek régóta nagy kedvencei a Domonkos versek. Azt mondja, izgalmas volt, ahogyan szöveggel dolgoztak.

„Egy furcsa ötvözete ő is a költőnek és a zenésznek, a lelkében egy dzsessz muzsikus, aki rögtönzésre vágyik, és én nagyon meg tudom találni magamban ezeket a húrokat, amiket az ő szövegei megpendítenek bennem.”

Az előadást hatan játsszák, az öt női karaktert egy színésznő, Kőműves Noémi játssza el.

„Egy idő után felveszi az ember ezt a lendületet, de eleinte, mikor először összeállt az előadás, előfordult, hogy próbán rossz karakterbe öltöztem és mondogattam, hogy nem ez jön, de akkor mi jön? Egy nagy kihívás.”

Az előadás az emigráció kérdésével foglalkozik, hogy milyen lehet azoknak az embereknek, akik valamilyen okból kifolyólag elmentek Vajdaságból, elmentek a szülőföldjükről.

Szedjetek szét
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű