Ugrás a tartalomra

Szegeden mutatták be A trianoni békediktátum című kötetet

2019.05.17
21:39
2020.02.08
13:42
Forrás
Pannon RTV
Magyar nyelven eddig nem publikált adatok, idézetek és elemzések is szerepelnek Dobó Attila munkájában.

Dobó Attila fiatalon, magyarországi tanulmányai alatt kezdett anyagot gyűjteni a kötethez. A szerző arról is ír, hogy az első világháború befejezése előtt titkos szerződésekkel döntöttek Magyarország felosztásáról. Arról is értekezik, hogy az antanthatalmak területeket ajánlottak a semleges álláspontot képviselő államoknak, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A szerző a Pannon RTV-nek elmondta: „Az országot a háború alatt felosztották. Versailles-ban már csak a határokat húzták meg, de nem a magyar határokat. A csehszlovák, a román, a jugoszláv határokat és az osztrák határokat. Magyar határbizottság az nem volt.”

A trianoni békediktátum című kötetében német, szerb, amerikai és angol forrásokból is merített információt Dobó Attila. Kiemelte: „Gyakorlatilag akkor mélyedtem bele. A világ minden részéről lehet most már könyveket kapni, szerezni. 2011-ben mentem el nyugdíjba és attól kezdve reggeltől estig mást nem csináltam. Többször átírtam. Gondolkodtam és próbáltam.”

Az érdeklődők még a kötet bemutatója előtt beszélgethettek a szerzővel. A kiadványt Szegeden mutatták be a Dóm Látogatóközpontban.

A trianoni békediktátum
Dobó Attila
Szeged

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.