Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Szegeden mutatták be A trianoni békediktátum című kötetet

2019-05-17
21:39
2019-05-18
17:35
Forrás
Pannon RTV
Magyar nyelven eddig nem publikált adatok, idézetek és elemzések is szerepelnek Dobó Attila munkájában.

Dobó Attila fiatalon, magyarországi tanulmányai alatt kezdett anyagot gyűjteni a kötethez. A szerző arról is ír, hogy az első világháború befejezése előtt titkos szerződésekkel döntöttek Magyarország felosztásáról. Arról is értekezik, hogy az antanthatalmak területeket ajánlottak a semleges álláspontot képviselő államoknak, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A szerző a Pannon RTV-nek elmondta: „Az országot a háború alatt felosztották. Versailles-ban már csak a határokat húzták meg, de nem a magyar határokat. A csehszlovák, a román, a jugoszláv határokat és az osztrák határokat. Magyar határbizottság az nem volt.”

A trianoni békediktátum című kötetében német, szerb, amerikai és angol forrásokból is merített információt Dobó Attila. Kiemelte: „Gyakorlatilag akkor mélyedtem bele. A világ minden részéről lehet most már könyveket kapni, szerezni. 2011-ben mentem el nyugdíjba és attól kezdve reggeltől estig mást nem csináltam. Többször átírtam. Gondolkodtam és próbáltam.”

Az érdeklődők még a kötet bemutatója előtt beszélgethettek a szerzővel. A kiadványt Szegeden mutatták be a Dóm Látogatóközpontban.

Szeged
A trianoni békediktátum
Dobó Attila

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.