Ugrás a tartalomra

Szegeden vendégszerepelt a KDSZ

2018.11.13
10:59
2018.11.13
18:47
Forrás
Pannon RTV
A szegedi MASZK Egyesület meghívására hétfőn a Szegedi Kisszínházban vendégszerepelt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Kokan Mladenović Felhő a nadrágban című produkcióját játszották, ami a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál közönségdíjas előadása, egy kegyetlen revü a politikai idiotizmusról. Az előadást a bemutató óta nagy sikerrel játsszák, a szegedi közönség most láthatta másodszor.

A társulat az esti előadás előtt néhány órával kötelezően próbát tart. Bejárják a színpadot és megnézik, hogy a kellékek a helyükön vannak-e.

Mészáros Gábor, színész, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Először be kell készíteni a kellékeket a megfelelő helyre, ugyanis itt teljesen más a tér és a színész. Előadás közben nem biztos, hogy abban a pillanatban tudja, hogy hova tette. Otthon már bejáródott, az biztos ott van, és mész érte, itt viszont kell keresni olyan helyet, hogy biztosan odakészítettem.”

A kellékek végül a helyükre kerültek, a színészek pedig hozták a formájukat. A bátor és merész előadás nagy sikert aratott a közönség körében.

Balog József, elnök, MASZK Egyesület, Szeged: „Nyáron eléggé túlfűtött állapotban jelent meg a fesztiválon ez az előadás, nemcsak azért volt meleg a nézőtéren mert nyár közepén voltunk, hanem mert nagyon jól sikerült az előadás, és úgy gondoltuk, hogy a hétfői havi egy programunknak ez lehet az első, vagy a második előadása. Most novemberben sikerült visszahívni az előadást, és úgy gondolom, hogy érdemes volt, hiszen mindenki szerette.”

A vendégszereplésre a Pannon RTV stábja is elkísérte a társulatot. Az erről készült összeállítást a Közel-kép című műsorunkban láthatják majd.

Kosztolányi Dezső Színház
Szeged

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.