Ugrás a tartalomra

Szegedi Nemzeti Színház: események az évad végén

2013.04.26
17:00
Dömötör-díjátadás, regionális kamaraszínházi találkozó, és a Simándy Énekverseny gálája – ezek lesznek a fő események a Szegedi Nemzeti Színházban az évad végén
Dömötör-díjátadás, regionális kamaraszínházi találkozó, és a Simándy Énekverseny gálája – ezek lesznek a fő események a Szegedi Nemzeti Színházban az évad végén. Meghirdették a következő szezon programját is. Pénteken este kerül sor az évad utolsó bemutatójára. Füst Milán Boldogtalanok című drámáját játsszák a Kisszínházban Májusban Regionális Kamaraszínházi Találkozó lesz, ahol három itteni produkció mellett a békéscsabai, a szabadkai és a temesvári társulat hoz el egy-egy darabot. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PwDQb2MJazI Május 12-dikén a Nagyszínházban tartják a nemzetközi Simándy Énekverseny díjkiosztó gálaműsorát. Meghirdették a jövő évad programját is. Erről a főigazgató a Városi Televízió Körút című műsorában is részletesen beszélt. „A fő törekvés az, hogy színes legyen ez a program, tehát legyen benne operett is, és legyenek benne olyan falysúlyos és mélyen elgondolkoztató darabok is, mint idén a Boldogtalanok. Egészen biztos, hogfy magyra klasszikussal nyitunk, ez Csokonai Karnyónéja, lesz, lesz magyra ősbemutató, mint ahogy idén is volt a nagysikerű Pipás Pista, külföldi klasszikus is, egy Shakespearét játsszunk, Otellót, gyerekdarabok, nagyon népszerűek például A Kisherceg.” Az évad októberben az Armel Operafesztivállal kezdődik, a szegedi társulat ezen Verdi Simon Boccannegrájával vesz részt. Ezen kívül színre kerül a Varázsfuvola, Rossini hamupipőkéje, valamint Dürematt klasszikusa, Az öreg hölgy látogatása. Az idei évad legjobbjait május 25-dikén, az immár hagyományos Dömötör díjátadó gálán jutalmazzák.

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.