Ugrás a tartalomra
Fotó: Sárközy Marianna

Szegedi Szabadtéri Játékok egy kicsit másként

2020-07-15
07:25
Forrás
MTI
Pénteken Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának bemutatójával elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei rendhagyó évada.

A járványhelyzet miatt a fesztivál előadásait idén általában Újszegeden láthatja a közönség, nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva.

Ezen a hétvégén Szente Vajk rendezésében érkezik Újszegedre a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. Július 24-én az Akárki című, allegorikus szereplőket felvonultató vallásos színjátékot mutatják be.

A Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár augusztus 7-én és 8-án látható. A Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertet ad. Idén az együttes a 250 éve született Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg műsorával.

Az évad a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettel zárul.

Szegedi Szabadtéri Játékok
előadás
Újszeged
rendhagyó évad

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.