Ugrás a tartalomra
Fotó: Sárközy Marianna

Szegedi Szabadtéri Játékok egy kicsit másként

2020-07-15
07:25
Forrás
MTI
Pénteken Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának bemutatójával elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei rendhagyó évada.

A járványhelyzet miatt a fesztivál előadásait idén általában Újszegeden láthatja a közönség, nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva.

Ezen a hétvégén Szente Vajk rendezésében érkezik Újszegedre a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. Július 24-én az Akárki című, allegorikus szereplőket felvonultató vallásos színjátékot mutatják be.

A Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár augusztus 7-én és 8-án látható. A Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertet ad. Idén az együttes a 250 éve született Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg műsorával.

Az évad a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettel zárul.

Szegedi Szabadtéri Játékok
előadás
Újszeged
rendhagyó évad

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.
10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.