Ugrás a tartalomra

Székely Tiborra emlékeztek

2022.02.15
07:32
2022.02.15
16:18
Forrás
Pannon RTV
Székely Tibor születésének 110. évfordulója alkalmából interjúrészletekkel tűzdelt nyers dokumentumfilm szösszeneteket tekinthettek meg az érdeklődők a Szabadkai Városi Múzeumban hétfő este.

Az esemény egy nagyobb volumenű rendezvény beharangozója volt – nyilatkozta Viktorija Šimon Vuletić. A múzeumi tanácsos hozzátette, nem szeretnék, ha egy ilyen közismert szabadkai személy emléke feledésbe merülne.

Viktorija Šimon Vuletić, múzeumi tanácsos: „Októberre tervezünk egy nemzetközi kiállítást, ahol lényegében az ő tárgyait mutatják be. Mindezt annak kapcsán, hogy Székely Tibor miért lett fontos a múzeumnak, mert a legtöbb ember, aki itt van, azt hiszem, hogy Székely Tibort úgy ismeri, mint utazót, eszperantistát, gyerekkönyv írót. Ellenben mi szeretnénk kihangsúlyozni egyben azt is, hogy a Szabadkai Városi Múzeum igazgatója volt négy évig.”

Székely Tibor
Szabadkai Városi Múzeum
filmvetítés
Viktorija Šimon Vuletić

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.