Ugrás a tartalomra

Székelykevei Nyári Estek

2019.08.19
08:34
2019.08.19
17:30
Forrás
Pannon RTV
20 éve minden évben megszervezik a magyar szórványközösség egyik közkedvelt rendezvényét.

Nagyszerű zenék, fergeteges hangulat, számos fellépő - egyebek között erről szól a székelykevei Nyári Estek programjai. Az elmúlt néhány napban minden este más előadást láthatott a közönség a székelykevei általános iskola előtt felállított színpadon.

Augusztusban felélénkül az élet Székelykevén. Azok is hazalátogatnak, akik elvándoroltak. Augusztus 20-án van a falu ünnepe, a templombúcsú. Több kulturális esemény is zajlik ilyenkor, ilyen például a Székelykevei Nyári Estek rendezvénysorozat is.

Dani Irén, Székelykeve: „A műsor nagyon szép volt és nagyon örülünk minden évben és ebben az évben is, és remélem a jelenlétünkkel megmutattuk, hogy mennyire tetszik a műsor.”

Papp Mária, a Székelykevei Nyári Estek rendezvénysorozat szervezője elmondta, hogy idén későn kezdték ugyan az előkészületeket, és nem rendelkeztek túl nagy pénzügyi kerettel, de mégis tartalmas programot sikerült összehozniuk. „A harmadik esten a helybeliek mutatkoznak be, helybeli művelődési egyesületek, a Petőfi Művelődési Egyesület, a Szalmaszál, az óvodásaink és vendégeink érkeztek Kelebiáról, a Vackor néptáncegyüttes, az első napunk a Midnight és Mohol táncest volt, a második estén nemzetiségi estet szerveztünk, ott a községben lévő nemzetiségek léptek föl. Valóban gyönyörű műsorunk volt a tegnap is. Aminek nagyon örülök, hogy a falu most megtelt, a külföldiek mind itthon vannak.”

Székelykeve egy aktív közösség, az év folyamán több olyan esemény is van a településen, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy az emberek találkozzanak egymással, és kikapcsolódjanak.

Székelykeve
Nyári Estek
szórvány

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.