Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Székelykevei Nyári Estek

2019-08-19
08:34
2019-08-19
17:30
Forrás
Pannon RTV
20 éve minden évben megszervezik a magyar szórványközösség egyik közkedvelt rendezvényét.

Nagyszerű zenék, fergeteges hangulat, számos fellépő - egyebek között erről szól a székelykevei Nyári Estek programjai. Az elmúlt néhány napban minden este más előadást láthatott a közönség a székelykevei általános iskola előtt felállított színpadon.

Augusztusban felélénkül az élet Székelykevén. Azok is hazalátogatnak, akik elvándoroltak. Augusztus 20-án van a falu ünnepe, a templombúcsú. Több kulturális esemény is zajlik ilyenkor, ilyen például a Székelykevei Nyári Estek rendezvénysorozat is.

Dani Irén, Székelykeve: „A műsor nagyon szép volt és nagyon örülünk minden évben és ebben az évben is, és remélem a jelenlétünkkel megmutattuk, hogy mennyire tetszik a műsor.”

Papp Mária, a Székelykevei Nyári Estek rendezvénysorozat szervezője elmondta, hogy idén későn kezdték ugyan az előkészületeket, és nem rendelkeztek túl nagy pénzügyi kerettel, de mégis tartalmas programot sikerült összehozniuk. „A harmadik esten a helybeliek mutatkoznak be, helybeli művelődési egyesületek, a Petőfi Művelődési Egyesület, a Szalmaszál, az óvodásaink és vendégeink érkeztek Kelebiáról, a Vackor néptáncegyüttes, az első napunk a Midnight és Mohol táncest volt, a második estén nemzetiségi estet szerveztünk, ott a községben lévő nemzetiségek léptek föl. Valóban gyönyörű műsorunk volt a tegnap is. Aminek nagyon örülök, hogy a falu most megtelt, a külföldiek mind itthon vannak.”

Székelykeve egy aktív közösség, az év folyamán több olyan esemény is van a településen, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy az emberek találkozzanak egymással, és kikapcsolódjanak.

Székelykeve
Nyári Estek
szórvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.