Ugrás a tartalomra

Szekrénylakók

2023.05.25
15:13
2023.05.25
16:21
Forrás
Pannon RTV
Különös formában dolgozták fel Csík Mónika Szekrénylakók című alkotását a kispiaci általános iskola tanulói. A beszámolókat maga a szerző is megtekintette, majd az alsós tagozatos diákoknak egy röpke könyvbemutatót is tartott.

A húsz meséből álló mesegyűjteményt dolgozták fel igen érdekes módon a kispiaci általános iskola második osztályos tanulói, akik egy papírból készült szekrényben mutatták be a mű szereplőit, történetét. A Szekrénylakók hősei pedig a ruhásszekrény mélyén élő kacatok, mint például a Büdi zokni, Dugófej parafadugó, Kajlagomb, Sipirc és Mimi egér, Rágcsa moly és a többiek.
 
Terzin Marina, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Kispiac: „Jó sokat dolgoztunk rajta, mindannyian nagyon örülünk ennek a szekrénynek. Nagyon viccesek a mesék, és nagyon sokat dolgoztunk rajta.”

A mesefüzér feldolgozása magát a szerzőt is Csík Mónikát is meglepte: „Én nem is tudtam, hogy a Szekrénylakóknak itt Kispiacon ilyen érdekes utóélete van. A tanító néni a Szekrénylakók mesefüzéremmel nagyjából egy hónapig foglalkozott a gyerekekkel, és ők sajátos módon feldolgozták az egész könyvet.”

A tanulókkal való kötetlen beszélgetést követően az alsós diákok egy könyvbemutatón is részt vehettek, ahol megismerkedhettek a Szekrénylakók történetével.  

Szekrénylakók
Kispiac
Csík Mónika

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.