Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szekrénylakók

2023.05.25
15:13
2023.05.25
16:21
Forrás
Pannon RTV
Különös formában dolgozták fel Csík Mónika Szekrénylakók című alkotását a kispiaci általános iskola tanulói. A beszámolókat maga a szerző is megtekintette, majd az alsós tagozatos diákoknak egy röpke könyvbemutatót is tartott.

A húsz meséből álló mesegyűjteményt dolgozták fel igen érdekes módon a kispiaci általános iskola második osztályos tanulói, akik egy papírból készült szekrényben mutatták be a mű szereplőit, történetét. A Szekrénylakók hősei pedig a ruhásszekrény mélyén élő kacatok, mint például a Büdi zokni, Dugófej parafadugó, Kajlagomb, Sipirc és Mimi egér, Rágcsa moly és a többiek.
 
Terzin Marina, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Kispiac: „Jó sokat dolgoztunk rajta, mindannyian nagyon örülünk ennek a szekrénynek. Nagyon viccesek a mesék, és nagyon sokat dolgoztunk rajta.”

A mesefüzér feldolgozása magát a szerzőt is Csík Mónikát is meglepte: „Én nem is tudtam, hogy a Szekrénylakóknak itt Kispiacon ilyen érdekes utóélete van. A tanító néni a Szekrénylakók mesefüzéremmel nagyjából egy hónapig foglalkozott a gyerekekkel, és ők sajátos módon feldolgozták az egész könyvet.”

A tanulókkal való kötetlen beszélgetést követően az alsós diákok egy könyvbemutatón is részt vehettek, ahol megismerkedhettek a Szekrénylakók történetével.  

Szekrénylakók
Kispiac
Csík Mónika

Most

Népszerű