Ugrás a tartalomra

Szeli Istvánra emlékezve

2021.09.12
06:58
2021.09.12
17:16
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi keretek között emlékeztek meg Szeli István akadémikusról Zentán. Tiszteletére szülőházánál emléktáblát avattak, emellett egy mellszobrot is lelepleztek, amely a Zentai Gimnázium előcsarnokában kapott helyet.

Szeli István akadémikus 100 éve született. Tiszteletére szülőházánál emléktáblát avattak. Az eseményen Fodor István, nyugalmazott újságíró méltatta az akadémikust: „Szoros kötődése volt Zentához, érzelmileg is, irodalmi szempontból is.”

A Zentai Gimnázium épületében ünnepi műsorral emlékeztek meg Szeli Istvánról. Mellszobra az épület előcsarnokában került elhelyezésre, amelyet a gimnázium igazgatója és a diákparlament képviselője közösen lepleztek le.

Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „Pályafutásával példát szeretnénk mutatni a gyerekeinknek, hogy munkával, kitartással, hittel sokat lehet elérni.”

A szobrot a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével állították.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Az, hogy a Zentai Gimnázium előcsarnokában ez a szobor most itt látható, meghatározza úgy gondolom ennek az intézménynek a jövőjét és egy kicsit a múltjáról is szól, de még inkább a jelenéről és a jövőjéről. Arról, hogy megkerülhetetlen lesz a tanár úr személyisége, az öröksége mindenki számára, aki belép ezen az ajtón vagy eltávozik.”

Az akadémikusra való emlékezés a vajdasági magyar kultúra egy jeles pillanata – hangzott el az eseményen.

Zenta
szobor
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
Zentai Gimnázium
Ujházi Éva

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.