Ugrás a tartalomra

Szemere Pál honvéd őrnagy emléktáblája előtt tisztelegtek

2018.03.14
19:28
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Nagybecskereken a katolikus temetőben Szemere Pál honvéd őrnagy tiszteletére emelt emléktábla előtt emlékeztek 1848-49 hőseire és áldozataira.

A Magyar Nemzeti Tanács nevében Vidrács Krisztina, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Sztojkó József és Puskás János, a nagybecskereki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nevében pedig Bukovics Éva és Mészáros Róbert helyezték el a kegyelet virágait. A művelődési egyesület elnöke, Jenovay Lajos mondott ünnepi beszédet.

Jenovay Lajos, elnök, Petőfi Sándor MME, Nagybecskerek: „Szemere Pál emléktábláját itt a nagybecskereki temetőben 2012-ben állították fel, és azóta itt koszorúz a nagybecskereki magyarság, Szemere Pál a 1848-49-es szabadságharc és forradalom első győztes csatájában megsebesült és itt Becskereken ápolták, és sajnos sérüléseibe belehalt, és itt a katolikus temetőben sajnos egy jeltelen sírban nyugszik, és ennek az emlékére állították fel ezt az emléktáblát, és így a nagybecskereki művelődési egyesület szervezésében minden évben itt március 15-e alkalmából lerójuk kegyeletünket Szemere Pál valamint a szabadságharc többi hőse és áldozata előtt.”

Nagybecskerek
Szemere Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.