Ugrás a tartalomra

Szent István Könyvhét Budapesten

2021.09.10
16:04
2021.09.10
17:15
Forrás
Pannon RTV
Szeptember 4. és 12. között tartják Budapesten a Szent István Könyvhetet, a magyar keresztény könyvkiadók legrangosabb és legnagyobb összejövetelét.

A könyvhetet a Szent István téri rendezvény keretében rendezik meg, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal egy időben.

Számos egyházmegye, szakrális kiállító mutatja be tevékenységét, portékáit egy hétig a Szent István Bazilika előtti téren Budapesten. A hagyományos Szent István Könyvhét mellett a hungarikumok is helyet kaptak.

A ciszterci szerzetesrend zirci sörfőzdéjében készült italok is megvásárolhatók a Bazilika előtti téren. Négyféle termékkel várják a vásárlókat, emellett ajándéknak is kiváló díszcsomagolásban is kaphatók a sörök.

Endresz Gábor, sörfőző segéd, Zirci Apátsági Manufaktúra: „Természetes alapanyagokból dolgozunk. Annyiban különbözik ez a boltokban kapható söröktől, hogy igazából mi egy kisüzem vagyunk, kisüzemű sörfőzést végzünk. A sörök alapanyaga az árpamaláta, a víz, illetve a komló.”

Az Agapé könyvkiadó kiadványaival is megismerkedhetnek az érdeklődők. Számos gyerekkönyvvel érkeztek a rendezvényre.

Balog Éva, Agapé Ferences Nyomda és Könyvkiadó Kft.: „Vannak Bibliáink, első Bibliám, van nagy bibliai matricás könyv, ami szintén foglalkoztató könyv, a gyerek elolvassa a történetet, és utána a könyvben vannak feladatok, a könyv hátulján vannak matricák, és azokat a matricákat a feladatok szerint be kell ragasztani.”

A vásári faházak mellett a téren egy szabadtéri színpad is helyet kapott, amelyen a vásári kiállítók bemutatóit és a kongresszus, valamint az Ars Sacra Fesztivál programjait élvezhetik a látogatók.

Szent István
Budapest
Eucharisztikus világkongresszus

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.