Ugrás a tartalomra

Szenvedély - Szenvedés – Függőségek

2018.05.25
07:33
2018.05.25
16:56
Forrás
Pannon RTV
Szenvedély - Szenvedés - Függőségek címmel tartott előadást dr. Grezsa Ferenc pszichiáter tegnap este a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban Szabadkán.

A függőségek két nagyobb csoportjáról beszélt a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.

A függőség különböző típusairól és azok összefüggéseiről tartott előadást Grezsa Ferenc. A pszichiáter alapvetően két nagy csoportról, a szer- és a viselkedési függőségekről beszélt.

Dr. Grezsa Ferenc, pszichiáter, Magyarország: „Itt a kapcsolati függőségektől kezdve, ilyen régebben ismert kórképekig, hogy hajtépegetés például, vagy az étkezési magatartás bizonyos zavarai, táplálkozási zavarok, játékszenvedély, és hát ezen belül van, talán mondhatnánk összefoglalóan, a digitális függőség.”

Hetente tartanak különböző előadásokat, és szerveznek rendezvényeket a központban.

Kosányi Tamás, képzési referens, Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, Szabadka: „Az eddigi előadásainkkor szinte mindig telt ház volt, és azt vesszük észre, hogy széles a paletta, és sok réteget el tudunk érni.”

A következő esemény a gyermeknap, amelyet szombaton tartanak a VM4K-ban.

VM4K
dr. Grezsa Ferenc
Károli Gáspár Református Egyetem
Szabadka

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.