Ugrás a tartalomra

A Szép Szó mindennél többet ér...

2019.08.17
15:25
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
... főként azoknak a gyerekeknek, akik a hét folyamán részt vettek a kishegyesi irodalmi táborban. Az egy hetes munka gálaműsorral ért véget.

A vers- és prózakedvelő fiatalok az egy hét alatt elkészített csoportos előadásaikat mutatták be a rokonságból, barátokból és tábortársaikból álló közönségnek. Pénteken házibajnokságot is tartottak, a csoportok legjobbjai a héten tanult versüket, prózájukat adták elő a Szép Szó tábor gáláján.

A kishegyei Kátai tanya amfiteátruma versektől, prózától és csoportos előadásoktól volt hangos szombaton. A temerini Tóth Vilmos első helyezett lett a házi bajnokságon így a csoportjából önállóan ő mutatkozott be. „Úgy készültünk, hogy 15 percenként váltakoztunk. Amikor sorra kerültünk, akkor javítottak a versünkön. Én minden nap valahová kiültem és mondtam magamban a verset” - mesélte a temerini fiú, aki Nógrádi Gábor Vízisikló című versét szavalta a gálán.

A kispiaci Szabó Fanni első alkalommal vett részt a táborban és máris első helyen végzett a csoportjában. A közös előadásra való felkészülést is nagyon élvezte: „A csoportfoglalkozásokon rengeteget játszottunk és sokat tanultuk a szöveget is. Nagyon viccesek és érdekesek voltak a próbák, nagyon jó volt a csapat is.”

Egy hét alatt többek között színészek, előadóművészek, logopédusok segítették a gyerekeket a felkészülésben. A legidősebb csoporttal Ricz Ármin színész foglalkozott, többféle tréninget alkalmazott a csoport. „Hihetetlenül meglepően jól vették a gyerekek az akadályokat. Azt gondolom, hogy egy-két feladat több év tapasztalattal rendelkező színésznek is nagy falat lett volna. Ők azonban helytálltak a felkészítésnél” - mondta a színész.

Az idei Szép Szó tábor fő célja a csapatépítés volt, illetve a játékon keresztül közel kerülni az irodalomhoz és az előadó-művészethez. „A kicsiknél inkább a csoportépítésen volt a hangsúly és azon, hogy alapvető fogalmakat sajátítsanak el. A középső csoportok már felhőtlenül játszottak, a nagy csoportok pedig komolyan belementek egy-egy színházi stílusba és azon keresztül próbálták megkeresni önmagukat és a világképüket” - részletezte Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke.

A Szép Szó táborban idén is több mint ötven fiatal vett részt.

tábor
Szép Szó Tábor
Kishegyes
irodalom
vers

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.