Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Szerbia bejutott az Eurovízió döntőjébe

2022.05.13
07:45
Forrás
Tanjug
Az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében fellépő Konstrakta továbbjuttatta Szerbiát a döntőbe.

A torinói Palo Olimpico Arénában megrendezett második elődöntőben Konstrakta az est harmadik fellépőjeként állt színpadra csütörtök este. Tizennyolc ország képviseltette magát, amelyből csak tíz jutott tovább a szombati döntőbe.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Konstrakta produkcióját egyébként vastapssal jutalmazta a közönség. Az énekesnő a fellépés előtt leszögezte, csapatával mindent megtesznek azért, hogy Szerbia bejusson az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

Szerbia mellett Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Románia jutott tovább.

Eurovíziós Dalfesztivál
Szerbia
Olaszország
Konstrakta

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.