Ugrás a tartalomra

Szerbia a díszvendége az idei Art Market Budapestnek

2022.10.06
15:16
2022.10.06
17:44
Forrás
Pannon RTV
A nemzetközi képzőművészeti találkozót 12. alkalommal szervezték meg a magyar fővárosban. Az eseményt Maja Gojković szerb művelődési miniszter nyitotta meg.

116 kiállítóval és több mint 500 művész több ezer alkotásával nyitották meg szerda este a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó központban az Art Market Budapest kiállítást. Vitályos Eszter, a magyar Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára: „A Kulturális és Innovációs Minisztérium képviseletében kijelenthetem, hogy Magyarország elkötelezett a kortárs képző- és fotóművészet iránt. A kormányzat tisztában van a kultúra e fontos megjelenési formájának mind a művészeti, mind a piaci életben betöltött szerepével, és készséggel áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely ezen keresztül is öregbíti Magyarország hírnevét.”

A vásár minden évben egy-egy országot vagy régiót választ díszvendégnek, és erre egy teljes kulturális fesztivált is szervez. Idén Szerbiát érte ez a megtiszteltetés. Maja Gojković, művelődési miniszter, Szerbia: „A Szerbia Hídja program egy bizonyítéka annak, hogy a kortárs művészet kreativitásának forrása megtalálható Szerbiában is. Ez az itt jelenlévő galériák közös kiállításában is megmutatkozik. Nagyon attraktív kísérőprogramokat várhatunk, mint például Marina Abramović munkásságának bemutatása, valamint Mira Brtka festményeinek kiállítása. Műveik aktualitása és magas szintű művészetük összekapcsolják Szerbiát a világgal.”

Az Art Market Budapest Európa egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti találkozóhelye, vasárnapig várja az érdeklődőket.

Art Market Budapest
kiállítás
képzőművészet
Budapest
Szerbia
díszvendég
Maja Gojković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.