Ugrás a tartalomra

Szerdán Csókán vendégszerepel a Zentai Magyar Kamaraszínház

2019.10.29
13:35
2019.10.29
17:13
Forrás
Pannon RTV
Magyarcsernye és Szilágyi után Tiszaszentmiklóson is bemutatták Csurka István Deficitjét a Zentai Magyar Kamaraszínház tagjai. A két felvonásos darabot több településen is előadják az év végéig.

A Zentai Magyar Kamaraszínház turnéjának tiszaszentmiklósi állomásán a Művelődési Ház színpadán egy átlagos nappali képe fogadta a közönséget. A szín nem is változik, ugyanakkor egy igazi érzelmi hullámvasútra váltottak jegyek a nézőtérben helyet foglalók. A helyiek mindig szívesen fogadják a Kamaraszínház tagjait, akik visszatérő vendégszereplők a bánáti faluban. A közönség köreiben pedig nagy sikert aratott a darab.

Reperger Miklós: „Csodálatos előadás volt, meglepett mindenben, a fiúk és a lányok csodálatosak voltak. Mindenre számítottam, de erre talán nem. Nagyon tetszett, csodálatos volt, az egész játék, a hozzáállásuk, az akaratuk, elképesztően jól sikerült az előadás.”

Csurka István Deficitje az 1960-as években íródott, ám Szilágyi Tibor nagyszerű rendezésével, és a színészek kiváló játékával az embernek semmi kétsége nincs a társadalomkritika aktualitásával kapcsolatban. A darab szereplői kiválóan játszanak nem csak térben és időben, hanem érzelmi síkon is, ahogy a komikum hirtelen drámává csillapodik, majd tragédiává alakul.

Verebes Judit a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze: „ A próbafolyamat volt az a boncolgatós része a történetnek. Voltak pillanatok, amikor meg is viselt egy kicsit, mert akarva-akaratlanul az embernek a saját problémája is eszébe jut. ”
A Zentai Magyar Kamaraszínház Deficitjének vajdasági turnéja egyébként nem áll meg. Október 30-án Csókán tekintheti meg a nagyközönség, november folyamán pedig egyebek mellett Muzslyán is vendégszerepelnek majd.

Zentai Magyar Kamaraszínház
deficit
előadás
Tiszaszentmiklós

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.