Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerdán is több helyszínen mozizhattak a mozgófilmrajongók az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján

2018-07-19
14:57
2018-07-19
15:28
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán tegnap délután az Eurocinemában a Gyilkolás alapjai című szlovén alkotást nézhették meg az érdeklődők, a versenyprogramon kívül.

A szokásos másnapi sajtótájékoztatón, ma délben a film főszereplője, Primož Vrhovec is találkozott a sajtó képviselőivel. A filmben Markot játssza, egy családapát, aki hirtelen elveszíti a munkáját és képtelen eltartani családját. A napjaink problémáját feldolgozó dráma kihívás elé állította a színészt.

Primož Vrhovec, színész: „Azt gondolom, hogy mindenki, mint egyén harcol a saját démonaival, a saját félelmeivel, ahogy Marko is. Szerintem ő nem igazán találta fel magát abban a helyzetben. Azt gondolta, hogy vele ez nem történhet meg. Nem egy olyan család az övé, amely a társadalom szélén van, hanem egy jól szituált családról van szó, a középkategóriából, amely szinte egyetlen éjszaka leforgása alatt munka nélkül maradt.”

Palicsi Filmfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.