Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerdán is több helyszínen mozizhattak a mozgófilmrajongók az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján

2018-07-19
14:57
2018-07-19
15:28
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán tegnap délután az Eurocinemában a Gyilkolás alapjai című szlovén alkotást nézhették meg az érdeklődők, a versenyprogramon kívül.

A szokásos másnapi sajtótájékoztatón, ma délben a film főszereplője, Primož Vrhovec is találkozott a sajtó képviselőivel. A filmben Markot játssza, egy családapát, aki hirtelen elveszíti a munkáját és képtelen eltartani családját. A napjaink problémáját feldolgozó dráma kihívás elé állította a színészt.

Primož Vrhovec, színész: „Azt gondolom, hogy mindenki, mint egyén harcol a saját démonaival, a saját félelmeivel, ahogy Marko is. Szerintem ő nem igazán találta fel magát abban a helyzetben. Azt gondolta, hogy vele ez nem történhet meg. Nem egy olyan család az övé, amely a társadalom szélén van, hanem egy jól szituált családról van szó, a középkategóriából, amely szinte egyetlen éjszaka leforgása alatt munka nélkül maradt.”

Palicsi Filmfesztivál

Most

08:52

Drágult a benzin Magyarországon

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 357 forintra emelkedett, a gázolajé 392 forint maradt literenként.
07:47, Frissítve: 08:04

Negyedik ülését tartja az MNT

A Magyar Nemzeti Tanács negyedik rendes ülésén a többi között várhatóan megválasztják az Oktatási, Kulturális, Tájékoztatási, valamint Hivatalos Nyelv- és Íráshasználati Bizottság tagjait és elnökeit.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.