Ugrás a tartalomra

Szerdán is több helyszínen mozizhattak a mozgófilmrajongók az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján

2018.07.19
14:57
2018.07.19
15:28
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán tegnap délután az Eurocinemában a Gyilkolás alapjai című szlovén alkotást nézhették meg az érdeklődők, a versenyprogramon kívül.

A szokásos másnapi sajtótájékoztatón, ma délben a film főszereplője, Primož Vrhovec is találkozott a sajtó képviselőivel. A filmben Markot játssza, egy családapát, aki hirtelen elveszíti a munkáját és képtelen eltartani családját. A napjaink problémáját feldolgozó dráma kihívás elé állította a színészt.

Primož Vrhovec, színész: „Azt gondolom, hogy mindenki, mint egyén harcol a saját démonaival, a saját félelmeivel, ahogy Marko is. Szerintem ő nem igazán találta fel magát abban a helyzetben. Azt gondolta, hogy vele ez nem történhet meg. Nem egy olyan család az övé, amely a társadalom szélén van, hanem egy jól szituált családról van szó, a középkategóriából, amely szinte egyetlen éjszaka leforgása alatt munka nélkül maradt.”

palicsi filmfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.