Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerdán is több helyszínen mozizhattak a mozgófilmrajongók az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján

2018-07-19
14:57
2018-07-19
15:28
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán tegnap délután az Eurocinemában a Gyilkolás alapjai című szlovén alkotást nézhették meg az érdeklődők, a versenyprogramon kívül.

A szokásos másnapi sajtótájékoztatón, ma délben a film főszereplője, Primož Vrhovec is találkozott a sajtó képviselőivel. A filmben Markot játssza, egy családapát, aki hirtelen elveszíti a munkáját és képtelen eltartani családját. A napjaink problémáját feldolgozó dráma kihívás elé állította a színészt.

Primož Vrhovec, színész: „Azt gondolom, hogy mindenki, mint egyén harcol a saját démonaival, a saját félelmeivel, ahogy Marko is. Szerintem ő nem igazán találta fel magát abban a helyzetben. Azt gondolta, hogy vele ez nem történhet meg. Nem egy olyan család az övé, amely a társadalom szélén van, hanem egy jól szituált családról van szó, a középkategóriából, amely szinte egyetlen éjszaka leforgása alatt munka nélkül maradt.”

Palicsi Filmfesztivál

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.