Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Szerelem népiesen, humorosan, bábokkal

2022.04.01
10:56
2022.04.01
19:25
Forrás
Pannon RTV
A VM4K szervezésében érkezett Szabadkára a magyarországi Fabók Mancsi Bábszínházának előadása.
Pannon RTV/Gál Hermina

Folytatódott a VM4K csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozata, ezúttal a Kosztolányi Dezső Színház színpadán. Az érdeklődők az Azért a kis bolondságért - magyar népi pajzánságok című, felnőtteknek szóló bábelőadást tekinthették meg, amit magyarországi Fabók Mancsi Bábszínháza adott elő.

Pannon RTV/Gál Hermina

Kasza Bálint párjával minden előadáson részt vesz, amit a VM4K szervez, elmondta, kíváncsian várta ezt az előadást is. „Minden ilyen előadáson részt veszünk. Akár ilyen ex-katedra előadás volna, akár pedig filmvetítés, vagy egyéb. Azért jöttünk el erre az előadásra, hogy meglássuk ezt a vonulatát is ennek a programnak, amivel a VM4K foglakozik. Érdeklődéssel várjuk, mi fog az egészből kialakulni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az Azért a kis bolondságért című előadás központi témája a szerelem. Keresztes Nagy Árpád, színész, Fabók Mancsi Bábszínház: „Jóízű népi humorral van fűszerezve, magyar népdalokat válogattunk bele, amik tovább is lendítik egy kicsit a történetet. Úgy vannak ezek összefűzve, hogy egy főhősnek, Böskének az életét mutatják be, attól a pillanattól, hogy éppen csak átesik a szerelmi tűzkeresztségen, és hogy hogyan lesz belőle meglett, érett asszony.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Lukács Lilla, a VM4K munkatársa elmondta, minden alkalommal nagy az érdeklődés a programjaik iránt. A jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos és művészeti előadásokra. „Nagyon nagy érdeklődés övezi mindig a programjainkat. Azt gondolom, hogy ez egy olyan programsorozat, illetve olyan programokat sikerül mindig elhoznunk ide, Szabadkára, amik egyébként nem lennének láthatók itt.”

A bábszínház hétvégi zárónapja szombaton lesz. Délelőtt 11 órakor a legkisebb színházkedvelőket is várja majd egy érdekes előadás.

báb
bábelőadás
Fabók Mancsi Bábszínháza
VM4K
színház

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű