Ugrás a tartalomra

Szerelmek szerelme

2022.05.18
22:35
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

A magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük idén, a darab pedig az ő és Szendrey Júlia házasságát dolgozza fel. 

Szendrey Júlia és Petőfi Sándor házassága egyike a leghíresebb, legromantikusabb szerelmi történeteknek a magyar irodalomban. Megannyi kutatás és számos legenda öleli körbe emléküket, mégis arról, hogy milyenek lehettek ők valóságban, a magánéletükben, csak találgatni lehet. A színdarab e két művész kapcsolatát és nem mindennapi történetét mutatja be. Petőfit Nešić Máté színművész személyesíti meg. 

A történet feldolgozásában, a versek, a közöttük lefolytatott levelezések, valamint Szendrey naplója jelentett segítséget a színészeknek. Szendrey Júlia bőrébe Székely Bea bújt a drámában. 

A Zentai Kamaraszínház színészei bő másfél hónap alatt készítették el a darabot, Virág György rendezésében, aki a kézzelfoghatóság és mindennapiság megjelenítésére törekedett a darabban. Az egész előadást leginkább a nézők képzeletére bízta, abban a reményben, hogy majd ők döntenek arról, hogy mindez fikció vagy valóság. 

A Szerelmek szerelme című darabot egyébként május 24-én és 25-én még megtekinthetik az érdeklődők a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Petőfi Sándor

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.