Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szerelmek szerelme

2022.05.18
22:35
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

A magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük idén, a darab pedig az ő és Szendrey Júlia házasságát dolgozza fel. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szendrey Júlia és Petőfi Sándor házassága egyike a leghíresebb, legromantikusabb szerelmi történeteknek a magyar irodalomban. Megannyi kutatás és számos legenda öleli körbe emléküket, mégis arról, hogy milyenek lehettek ők valóságban, a magánéletükben, csak találgatni lehet. A színdarab e két művész kapcsolatát és nem mindennapi történetét mutatja be. Petőfit Nešić Máté színművész személyesíti meg. 

A történet feldolgozásában, a versek, a közöttük lefolytatott levelezések, valamint Szendrey naplója jelentett segítséget a színészeknek. Szendrey Júlia bőrébe Székely Bea bújt a drámában. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Zentai Kamaraszínház színészei bő másfél hónap alatt készítették el a darabot, Virág György rendezésében, aki a kézzelfoghatóság és mindennapiság megjelenítésére törekedett a darabban. Az egész előadást leginkább a nézők képzeletére bízta, abban a reményben, hogy majd ők döntenek arról, hogy mindez fikció vagy valóság. 

A Szerelmek szerelme című darabot egyébként május 24-én és 25-én még megtekinthetik az érdeklődők a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Petőfi Sándor

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.