Ugrás a tartalomra

Szerelmek szerelme - Hertelendyfalván vendégszerepelt a Zentai Magyar Kamaraszínház

2022.12.20
11:46
2022.12.20
16:08
Forrás
Pannon RTV
A szórványban ritka esemény, hogy a közönség egy hivatásos színház játékát láthatja.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Dél-Bánátban vendégszerepelt Szendrey Júlia és Petőfi Sándor kapcsolatát bemutató előadással. A társulat Hertelendyfalván tájolt.

A zentai ősbemutatót és több tájoló előadást követően a hertelendyfalvi közönség is megtekinthette a Szerelmek szerelme című darabot. Paulov Anna, Hertelendyfalva: „Legjobban tetszett az, hogy a színésznő énekelt is, meg hegedűn is játszott és színészkedett is. A színdarabban hallhattunk sok Petőfi versről és a történelmi dolgokról.”

A hertelendyfalvi Székely Bea hivatásos színészként először lépett fel hazai színpadon. Szerinte utoljára kilenc éves korában szerepelt ezen a színpadon. „Nem az volt a lényeg, hogy magát Petőfit és Szendrey Júliát, hogy pontosan őket testesítsük meg, hanem inkább magunkból építkeztünk. Főleg Júlia után olvasgattam, milyen nő volt, miket csinált. Sokban különbözött az akkori nőszemélyektől, sokkal bátrabb volt, és buzgott benne az alkotási vágy, de nem mindig engedték neki. Igazából az a megható szerintem ebben, hogy ez valóban egy igaz történet alapján készült.”

Petőfi Sándort Nešić Máté alakította. „Virág György kollégánk rendezte, aki szintén társulati tag, nekem osztálytársam volt. Ő színészből gondolkodik, színészből irányított bennünket, ő is arra fektette a hangsúlyt, nyilván a forma, ez a világ, hogy kijönnek a képekből, és azután abba térnek vissza, ez a kerettörténet, mondhatjuk úgy is. Ez az ő világa és az ő elképzelése. A többi a miénk, a mi beszélgetéseink, a mi kapcsolatunk a Beával.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház vendégjátéka a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programja keretében valósult meg.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Petőfi Sándor
Szendrey Júlia
Székely Bea
Nešić Máté

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.