Ugrás a tartalomra
Info TV/Csendir Viktor

Szerényebb lesz, de megtartják a Magyarkanizsai Írótábort

2020-08-04
14:32
2020-08-04
16:01
Forrás
Pannon RTV
Bordás Győző, a 68. Magyarkanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke arról számolt be, hogy az esemény azon részeit mondják le, ahol nagyobb tömeg gyűlne össze.

Kicsit szerényebb körülmények között ugyan, de szeptember 3-án megtartják az idei évben is a Magyarkanizsai Írótábort. Így is szép számban lesznek programok a rendezvényen. Az esemény hagyományosan koszorúzással kezdődik szeptember harmadikán a Népkertben, majd a Konc-Dobó szoboregyüttesnél, ahol hivatalosan is megnyitják az írótábort.

Bordás Győző, az esemény főszervezője elmondta, a megnyitó után az Art Galériában folytatódik majd a rendezvény. „Fujkin István, horgosi születésű, Kanadában élő festőművésznek a kiállítását nyitjuk meg az Art Galériában, ezt követően pedig bemutatunk egynéhány könyvet, többek között éppen a Fujkin Istvánról szóló monográfiát, amelynek a bevezetőjét Péter László, képzőművész írta, a levezető Balázs-Arth Valéria. Mindezek után bemutatjuk az idén 80 éves Tolnai Ottó, képzőművészeti esszét tartalmazó, most megjelenő kötetét.”

A fenti képen a tavalyi Magyarkanizsai Írótábor egy eseménye látható.

A szintén 80 éves Domonkos István íróval készült riportot is levetítik, és hagyományosan az írótábor díját, vagyis a Vándorkulacsot is átadják majd a szervezők. Bordás Győző továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett tancsákozás ugyean elmarad, de az írók által elkészült kisesszéket ettől függetlenül várják a szervezők. „Mindenféleképp elmarad az a tanácskozás, amelynek a témáját a múltkor rmár meghatároztuk, és amely megint csak egy Domonkos sor volna, amely úgy hangzik, hogy Hazamennék, de otthon vagyok. Az írókat fel fogjuk kérni majd, hogy e-mailben írják meg a kisesszéiket és juttassák el a szervezőbizottsághoz, mi pedig azon leszünk, hogy azokat a műveket, amelyeket megkapunk a Magyar Szó művelődési rovatában közöljük is.”

A magyarkanizsai írótábor az elmúlt 68 év alatt Vajdaság egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, amely elsősorban elősegíti az irodalmi élet résztvevőinek a személyes találkozását, de fontosak az itt megszervezett tanácskozások is, amelyek minden évben az irodalom állapotáról és a további tervekről szólnak.

Magyarkanizsai Írótábor
irótábor
Népkert
Tolnai Ottó

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.