Ugrás a tartalomra

Szerényebb lesz, de megtartják a Magyarkanizsai Írótábort

2020.08.04
14:32
2020.08.04
16:01
Forrás
Pannon RTV
Bordás Győző, a 68. Magyarkanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke arról számolt be, hogy az esemény azon részeit mondják le, ahol nagyobb tömeg gyűlne össze.

Kicsit szerényebb körülmények között ugyan, de szeptember 3-án megtartják az idei évben is a Magyarkanizsai Írótábort. Így is szép számban lesznek programok a rendezvényen. Az esemény hagyományosan koszorúzással kezdődik szeptember harmadikán a Népkertben, majd a Konc-Dobó szoboregyüttesnél, ahol hivatalosan is megnyitják az írótábort.

Bordás Győző, az esemény főszervezője elmondta, a megnyitó után az Art Galériában folytatódik majd a rendezvény. „Fujkin István, horgosi születésű, Kanadában élő festőművésznek a kiállítását nyitjuk meg az Art Galériában, ezt követően pedig bemutatunk egynéhány könyvet, többek között éppen a Fujkin Istvánról szóló monográfiát, amelynek a bevezetőjét Péter László, képzőművész írta, a levezető Balázs-Arth Valéria. Mindezek után bemutatjuk az idén 80 éves Tolnai Ottó, képzőművészeti esszét tartalmazó, most megjelenő kötetét.”

A fenti képen a tavalyi Magyarkanizsai Írótábor egy eseménye látható.

A szintén 80 éves Domonkos István íróval készült riportot is levetítik, és hagyományosan az írótábor díját, vagyis a Vándorkulacsot is átadják majd a szervezők. Bordás Győző továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett tancsákozás ugyean elmarad, de az írók által elkészült kisesszéket ettől függetlenül várják a szervezők. „Mindenféleképp elmarad az a tanácskozás, amelynek a témáját a múltkor rmár meghatároztuk, és amely megint csak egy Domonkos sor volna, amely úgy hangzik, hogy Hazamennék, de otthon vagyok. Az írókat fel fogjuk kérni majd, hogy e-mailben írják meg a kisesszéiket és juttassák el a szervezőbizottsághoz, mi pedig azon leszünk, hogy azokat a műveket, amelyeket megkapunk a Magyar Szó művelődési rovatában közöljük is.”

A magyarkanizsai írótábor az elmúlt 68 év alatt Vajdaság egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, amely elsősorban elősegíti az irodalmi élet résztvevőinek a személyes találkozását, de fontosak az itt megszervezett tanácskozások is, amelyek minden évben az irodalom állapotáról és a további tervekről szólnak.

Magyarkanizsai Írótábor
irótábor
Népkert
Tolnai Ottó

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.