Ugrás a tartalomra

A szeretet mindent legyőz

2021.08.26
09:55
2021.08.26
17:02
Forrás
Pannon RTV
A szeretet mindent legyőz címmel tartott rendhagyó koncert előadást a szabadkai Ravnica zenekar és Vlado Grbić színész. A hagyományos tamburazenét népszerűsítő együttes harminc éve létezik.

Rendhagyó módon koncertezett a Ravnica zenekar. Tizennégy saját szerzeményt és 14 szerelmes történetet adtak elő Palicson a szabadtéri színpadon. Nikola Jaramazović, az együttes tagja azt mondta, a céljuk, hogy a tamburazenekar a színpadon is élvezhető legyen önálló est keretében, most megvalósult.

„A szöveg, a zene és a hangszerelés is a miénk, a mai koncertünk mottója pedig, hogy a szeretet mindent legyőz, hiszen a mi utolsó dalunk egy különös történetről szól, ezt a közönség majd nyilván felismeri. Arról szól, hogy akármilyen nehéz helyzetbe is kerülünk, a szeretet az, ami győzedelmeskedhet és ami megmutathatja a helyes irányt.”

Vlado Grbić ebben a zenés színházi kísérletben tizennégy, a zenéket összekötő monológot olvasott fel, amelyek egyben a zeneszámok bevezetőjeként is szolgáltak.

„Ez a koncertnek és a színháznak egy különös formája, és be kell vallanom, hogy ilyen összeállítással még nem foglalkoztam. Továbbra is a saját professzióm keretein belül működöm, sokan kérdezték éneklek és játszom-e majd valamilyen hangszeren. Nem, továbbra is a színész szerepében maradok.”

A közönség szerdán valós drámai emberi történeteket hallhatott, hagyományos tamburazenekar kísérettel.

A szeretet mindent legyőz
Ravnica
Vlado Grbić
Palics
Nyári színpad
tambura

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.