Ugrás a tartalomra
Részlet az előadásból
Pannon RTV

Szeretnék néha visszajönni még...

2018-10-14
09:53
2018-10-14
16:48
Forrás
Pannon RTV
Melankolikus utazásra hívta a nézőket tegnap este Molnár Zoltán színész: az Óbecsén bemutatott monodráma az elvándorlás kérdését feszegette.
A színész a nézők között

Elhagyni a szülőföldet vagy itthon maradni – ez a kérdés állt Molnár Zoltán színész Szeretnék néha visszajönni még című monodrámájának a középpontjában. A melankolikus utazásra az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben vitte magával a közönséget. Molnár Zoltán, színész: „Ez az előadás két síkon fut. Az első a menni vagy maradni tematika, amely azzal foglalkozik, hogy próbálkozzunk mégis a szülőföldön kezdeni magunkkal valamit, vagy valóban menjünk el egyszer s mindörökre. Az előadás nem ad választ, csak kérdéseket vet fel, bár egy kicsit jobban húz az itthonmaradás mellett, ám ezt mindenki maga kell, hogy eldöntse. Ez az első szint, de emelett rólam is szól.”

Részlet az előadásból

Az előadás előtt Péter Krisztina, a Magyar Összefogás jelöltje is üdvözölte a közönséget. Elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács azon fáradozik, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a vajdasági magyaroknak az itthonmaradásra. „Egy olyan stratégiát épített ki, amely a születéstől a munkakeresésig, a munkába állásig, az önálló vállalkozásig támogatja az itt maradni kívánókat. Ez egy nagyon sikeres program volt eddig is, tehát ha tovább fejlesztjük, akkor nem lesz kérdés, hogy lehet-e a szülőföldön maradni és boldogulni.”

Molnár Zoltán monodrámájában Wass Albert, Reményik Sándor, Juhász Gyula és Szilágy Domokos sorai hangzottak el.   

monodráma
Molnár Zoltán
színész
Óbecse
elvándorlás
Magyar Összefogás
Nemzeti tanácsi választások 2018

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.