Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Szigetlakó kötetet mutatták be Szabadkán

2018.09.21
07:48
2018.09.21
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki költő és műfordító Géber László A Szigetlakó című kötetét mutatták be a VM4K klubban. Az irodalmi esten a rádióesszéket tartalmazó kötet kialakulásának fázisairól is mesélt a szerző.

Géber László most megjelent kötetében szereplő írások, a hatvannyolc palackposta műfaja az esszé és a levél ötvözete. Az írót a körülöttünk lévő világ, a múltunk, a jelenünk, vagyis minden foglalkoztatja, ezért írásainak témaköre is nagyon változatos. Géber László, költő, műfordító: „Másfél év eseményei. Ez azt jelenti, hogy benne van az újév, a tél és a nyár, a szárazság, az árvíz, közben szerelem, vagy bánat. Minden benne van.

Géber László már előző kötetében is egy specifikus stílust valósított meg, a rádióesszéket gondolta tovább, itt pedig különleges levelek formájában tálalja ezeket. Brenner János, szerkesztő: „Ő palackpostába zárja ezeket az esszé-leveleket, és ezért egy picit megbontja a Jacobson-féle kommunikációs elméleti modellt amit mindannyian ismerünk, hogy egy interakcióhoz, vagy egy kommunikációhoz mindenképpen szükség van egy feladóra, egy üzenetre és egy címzettre. Itt most a címzett valamiért problematikus helyzetbe kerül, merthogy nem tudjuk, hogy kik a címzettjei.”

A Szigetlakó című kötet megjelenését az író külföldi rokonai támogatták.

Szabadka
Szigetlakó
Géber László
könyvbemutató

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.