Ugrás a tartalomra

„A színészet nem szakma, nem művészet, hanem sors”

2021.06.28
12:10
2021.06.28
18:43
Forrás
Pannon RTV
Szombaton osztották ki a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválja díjait. A kilencnapos rendezvénysorozat zárónapján életműdíjat vehetett át Venczel Valentin vajdasági magyar színész, rendező, az Újvidéki Színház igazgatója.

A kilencnapos rendezvénysorozat zárónapján életműdíjat vehetett át Venczel Valentin vajdasági magyar színész, rendező, az Újvidéki Színház igazgatója.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Egy színésznek mi az életműve? Melyik az a kézzel tapintható életmű, amit aztán így vagy úgy, vagy amúgy minősíteni lehet? Ez egy nagyon megfoghatatlan, majdnem megfoghatatlan dolog. Talán a mi sorsunk, mert a színész az se nem szakma, se nem művészet, hanem sors, és akkor az életműve valószínűleg olyasvalami, amit az ő sorsa kivált, a színész sorsa kivált érzelemként, gondolatként, szenvedélyként, vagy indulatként a színészt körülvevő közösségben.”

Venczel Valentin
Újvidéki Színház
Újvidéki Színház társulata
Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Magyar Színházak Fesztiválja
színész
életműdíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.