Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színésztanoncok vizsgaelőadása a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban

2021.06.09
12:25
2021.06.09
17:23
Forrás
Pannon RTV
Yasmina Reza: Az öldöklés istene című darabját mutatják be az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős hallgatói. A darab a Nemzeti Összetartozás Éve programsorozat keretében valósul meg.

Az előadás érdekességét és kihívását az adja, hogy a négyszereplős művet nyolc színész viszi színpadra. A rendezők Balázs Áron és László Sándor. A bemutatót június 12-én, szombaton 19 órától tekintheti meg a közönség. A repríz vasárnap 19 órakor lesz.

László Sándor, az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára elégedett a diákok hozzáállásával és teljesítményével:

 „Szerintem nagyszerű eredményt értek el itt a fiatalok. Egy olyan szakmai hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot, ami engem megnyugtat, hogy amikor kikerülnek az akadémia szárnyai alól, olyan alkotó emberek kerülnek már ki, akikre a színházaink már számíthatnak.”

Újvidéki Művészeti Akadémia
László Sándor

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.