Ugrás a tartalomra

Színház délelőttől hajnalig

2013.05.05
17:38
A színházak éjszakája tegnap délelőttől kezdve egészen hajnalig csaknem száz különleges programmal, előadással várták az érdeklődőket összesen 14 budapesti színházban
A színházak éjszakája tegnap délelőttől kezdve egészen hajnalig csaknem száz különleges programmal, előadással várták az érdeklődőket összesen 14 budapesti színházban. A programokra elég volt egyetlen jegyet venni, egy karszalaggal az összes előadás látogatható volt. A Csárdáskirálynő próbájával kezdődött meg a budapesti Vígszínházban a Színházak éjszakája programsorozat. A nézők együtt játszhatták el a színészekkel a darabot. "Az, hogy belevonnak minket, az igazgatónő mondja, hogy mit kell csinálnunk mint nézők és a próbafolyamatba betekintés nagyon érdekes" A színházban tegnap többször is látható volt az előadás. Hegedűs D. Géza színész: "Eszenyi Enikő rendezésével az elejétől a darab végéig természetesen sok meglepetéssel, humorral, interaktív az egész próbafolyamat, a közönség is olykor szereplőjévé, csoportos szereplőjévé válhat.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fu-A1R56pIM Az Operettszínház előtti színpadon az Ördög, a Tündér és a Boszorkány kapott szerepet. Bent pedig az Oszi Boszi című gyerekelőadást láthatták a nézők, ami a kicsiknek rögtön elnyerte a tetszését. A bábszínházba látogatók az előadások mellett a kulisszákba is betekinthettek. Pacsai Anita: "Maguk a színházi darabok is nagyon jók, másrészt meg megismerik a hátterét is, hogy alakul ki egy előadás." A színházak éjszakáját idén második alkalommal rendezték meg. Budapesten összesen 14 színházban több mint száz programmal várták a látogatókat. Komáromi György szervező: "Azt szeretnénk ha minél több színházba látogatnának el a karszalagvásárlók, a nézők, minél több színházba kóstolnának bele, néznének be a kulisszák mögé, néznék meg az előadásokat amik mostanra készültek." A programok egészen hajnalig tartottak. Egy felnőtteknek szóló karszalag 1700 forintba vagyis valamivel több mint 600 dinárba került, ennyiért az összes előadást meg lehetett nézni. (MTI Hírcentrum)

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.