Ugrás a tartalomra

Színházi bemutató volt Topolyán

2018.03.23
08:51
2018.03.23
18:00
Forrás
Pannon RTV
Zsúfolásig megtelt a topolyai színházterem a Mara Amatőr Színház legújabb darabjának bemutatóján csütörtökön este.

A Rükverc című előadás Kerékgyártó István, kortárs magyar író regényének színpadi változata, mely a perifériára került emberek sorsát mutatja be.

Rükvercben, halálától a születéséig kíséri végig az örök vesztes, bizonyos Vidra Zsolt életét napjainktól az ötvenes évekig a Mara Amatőr színház legújabb darabjában. Dohos, szűk panellakások, szürke gyárak, füstös kocsmák, kórházi elfekvők, börtönök, hajléktalanszállók környékén kanyarognak a kegyetlenül őszinte történetek, melyeknek hősei perifériára került kisemberek.

Szabó Erika, tag, Mara Amatőr Színház, Topolya: „Napjainkban is jelen vannak a szegény sorsú emberek, nehéz sorsú emberek, állandóan küzdünk valamivel, úgyhogy szerintem ez mindig aktuális.”

 

Kerékgyártó István, kortárs magyar író regényének színpadi változatát Greguss Zalán, a Szabadkai Gyermekszínház színésze rendezte Topolyán. A színészek jelenetenként több karaktert is megformálnak, videóbejátszásokkal érzékeltették az egyes korok hangulatát.

Greguss Zalán, rendező: „Hátrafelé megy a dolog, ez fura is volt, amikor az első olvasópróbánk volt, meg voltak ijedve páran, hogy hogyan is fogja fogadni a közönség. Akkor elmondtam, hogy tervezek minden jelenet előtt, ahogy látták, videókat, már azzal is utalunk rá, hogy hátrafelé megy a dolog, de szerintem anélkül is érthető lenne, de ezzel még egy kicsit érthetőbbé tettük.”

Az idén tizenhat éves társulatnak ez a tizennyolcadik előadása.

Sörfőző Károly, társulatvezető, Mara Amatőr Színház, Topolya: „Tavaly egy nagyon könnyű darabot játszottunk, amire a közönség beült, és jókat derült. Úgy gondoltuk, hogy most egy kis változást fogunk véghez vinni, nem szeretnénk, ha beskatulyáznánk bennünket.  A Mara tehát mindenféle darabot játszik.”


A Rükverc bemutatójára zsúfolásig megtelt a topolyai színházterem. Szombaton 18:30 perctől ismét megtekinthetik a darabot, azok, akik nem kaptak helyet a bemutató előadásra.

Topolya
Mara
színház
bemutató

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű