Ugrás a tartalomra

A színháznak szeretettel - látványos előadás a Szabadkai Gyermekszínházban

2019.11.09
07:10
2019.11.09
15:10
Forrás
Pannon RTV
Új bemutatóval készül a Szabadkai Gyermekszínház, sokféle báb kel életre a legújabb előadásában.

Krokodil, póni, páva és még számos állat elevenedik meg a színpadon, tüllből és különböző elemekből. Készül a Szabadkai Gyermekszínház legújabb előadása. A színháznak szeretettel című zenés látványos előadást a bolgár Bonjo Lungov rendezte. A produkció szerb narratívával ma 18 órakor, magyarul pedig vasárnap 18 órakor lesz a Gyerekszínházban.

A Színháznak szeretettel című előadás a bábszínház szeretetéről szól. Ebben a szerző és a rendező háláját fejezi ki a színészek felé, akik egész életüket a színpadon töltik. Bonjo Lungov bolgár rendező először dolgozik Szabadkán. „Már volt két-három fődíjas előadásom itt a szabadkai fesztiválon, de még ez előtt soha nem voltam Szabadkán. Most pedig van alkalmam előadást készíteni, és minden nagyszerű volt.”

A kaleidoszkóphoz hasonlóan itt is többféle báb kel életre a színészek tánca és bábmozgatása során. Konstantin Karakostov, rendező-asszisztens, Bulgária: „Vannak olyan miniatűrök, amelyek paródiák, de komoly jelenetek is vannak, minden egyes báb más és más módon működik. Úgyhogy ez olyan, mint egy kaleidoszkóp.”

A színészek már az előadás próbáin érezték, hogy egy varázslatos darab készül. Gál Elvira, színész: „A rendező egy fantasztikus ember. Pontosan tudta előre, hogy mit szeretne látni és mit vár el tőlünk. Mi csak követtük az utasításait, és nagyon sok gyakorlás után remélem, hogy elértük azt, amit ő látni szeretne.”

Az előadást négy éves kortól ajánlják.

Az előadásról szó volt a Közügyek című műsorunkban is:

Szabadkai Gyermekszínház
bábszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű