Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színházról, egy kicsit másképp

2021.05.07
10:55
2021.05.07
15:57
Forrás
Pannon RTV
Fleis Rita, a teatrológia doktora, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa volt a VM4K vendége tegnap.

 Baráth Gábor Gergely történésszel többek között a színház szerepéről és fejlődéséről beszélgettek. Kitértek a különböző korszakok jellegzetes stílusaira és a színház mai helyzetére is.

Fleis Rita, színháztörténész kiemelte: „Ahhoz képest, hogy világszerte egy általános kommunikációs csökkentés van a jelenlegi járvány miatt, ahhoz képest itt nálunk Szerbiában, kiváltképpen Szabadkán valamennyire zajlik a színházi élet. Ez nagyon jó jel, hiszen az élet nem állt le. Ami általában jellemző, és most nem erre a különlegesnek nevezhető egy, másfél évre gondolok, hanem egy hosszabb időszakra, hogy a színházak kiveszik a részüket a természetes életből, hiszen a színház az élet tükre.”

VM4K
Fleis Rita
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.