Ugrás a tartalomra

Színházról, egy kicsit másképp

2021.05.07
10:55
2021.05.07
15:57
Forrás
Pannon RTV
Fleis Rita, a teatrológia doktora, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa volt a VM4K vendége tegnap.

 Baráth Gábor Gergely történésszel többek között a színház szerepéről és fejlődéséről beszélgettek. Kitértek a különböző korszakok jellegzetes stílusaira és a színház mai helyzetére is.

Fleis Rita, színháztörténész kiemelte: „Ahhoz képest, hogy világszerte egy általános kommunikációs csökkentés van a jelenlegi járvány miatt, ahhoz képest itt nálunk Szerbiában, kiváltképpen Szabadkán valamennyire zajlik a színházi élet. Ez nagyon jó jel, hiszen az élet nem állt le. Ami általában jellemző, és most nem erre a különlegesnek nevezhető egy, másfél évre gondolok, hanem egy hosszabb időszakra, hogy a színházak kiveszik a részüket a természetes életből, hiszen a színház az élet tükre.”

VM4K
Fleis Rita
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.