Ugrás a tartalomra

Színjátszó foglalkozást tartottak a Zentai Teátrumi Napok keretében

2019.02.22
10:24
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Pindroch Csaba és Verebes Linda előadását láthatták a nézők a III. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok második estéjén a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Előtte a színészpalántákkal is foglalkoztak.

Színjátszó foglalkozást tartottak a Zentai Teátrumi Napok keretében Mesterségünk címere: színész elnevezéssel. Az volt a cél, hogy a résztvevő fiatal tehetségek többet tudjanak meg önmagukról és a bennük rejlő előadói képességekről. A színészházaspár, Pindroch Csaba és felesége úgy tartja, nem színészneveldét kell szervezni, hanem azt kell megmutatni, hogy az előadóművészet eszközével hogyan tud valaki erősebb lenni. Pindroch Csaba, színész: „A metódus azt mondja, hogy ha dadogsz, feltételezhetően dadogós vagy, akkor már nehéz valamit fejleszteni, de igazából azt kell fejleszteni, hogy az önbizalmad annyira erős legyen, hogy te dadogva is képes legyél elmondani a mondatodat úgy, hogy az tökéletesen érthető legyen. Tehát a magabiztosság a legfontosabb a színházban, az önbizalom a színésznek legnagyobb bástyája.”        
 

A két színész az esti órákban bemutatta Peter Quilter: Mr. és Mrs. című komédiáját, melyben öt jelenetben, ötféle kapcsolatban, öt különböző jellemvonású embert formálnak meg. Verebes Linda, színész, Magyarország: „Nagyon féltünk attól, hogy mi előtte nem dolgoztunk együtt, és hogy sok vita lesz, vagy nézeteltérés, de igazából a kapcsolatunkból lévő érzelmeket bele tudtuk építeni, merthogy hiába vagyunk mi egy házaspár, vagy szerelmespár, ugyanúgy megvan a testvéri szeretet is köztünk, vagy ugyanúgy megvan köztünk a vita, vagy a főnök és az alárendelt szerep. Tehát igazából abból építkeztünk, ami megvan egy kapcsolaton belül is, csak nem ennyire sarkosan.”

Az előadás különlegessége, hogy az öt jelenetet öt rendező és öt ismert divattervező álmodta színpadra. 

Zentai Teátrumi Napok
Teátrum Neked
Zenta
Zentai Magyar Kamaraszínház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.