Ugrás a tartalomra

Színjátszók versenyeztek ma az ÁMV-n (videó)

2017.05.06
10:42
Szombaton délelőtt tartották meg az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjének színjátszó versenyét Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban
Szombaton délelőtt tartották meg az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjének színjátszó versenyét Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban. A nagyérdemű és a zsűri hat produkciót tekinthetett meg, ezek közül nemcsak helyezettek, hanem különdíjasok is kikerültek.     A hat előadás között akadtak klasszikus alkotások adaptációi is. A közönség és egyben a zsűri tetszését is leginkább a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola diákjai nyerték el Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című műve alapján elkészített előadásukkal, amelyben a felnőttek viselkedését próbálták bemutatni gyerekszemmel. Kuktin Nikolett, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „A gyereket mindig védik mindentől, és ezt kortól függetlenül teszik. Szóval, amikor még kicsik vagyunk, akkor is és ugyanúgy akarnak majd ránk vigyázni akkor is, amikor felnövünk. Mindig a kezünket akarják fogni.” Bajári Roland, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Én nagyon élveztem, főleg, hogy nemcsak szülőket kellett eljátszani, hanem nagypapákat, nagyszülőket is, és én nagyon szeretem ezt a darabot.” A zsűritagok idén sem voltak könnyű helyzetben. Szerintük idén is nagyon dicséretes munkát végeztek a gyerekek és a felkészítő tanárok is. Szőke Attila, zsűritag: „Valamilyen úton-módon nekünk értékelni kell, tehát ez egy verseny. Ez egy ilyen helyzet, ahol első helyezett, második helyezett és van harmadik helyezett. Nagyon nehéz megtalálni azokat a fogódzkodó pontokat, ami alapján bírálni tudunk. Ne használjuk azt a szót, hogy bírálni, mert egy nagyon csúnya kifejezés. Hiszen itt látunk ötödikeseket, nyolcadikosokat, láttunk olyat, ahol csak öten voltak a színpadon, volt, ahol harmincöten voltak a színpadon, voltak, akik egész komoly színházi előadással próbálkoztak, és ez hellyel-közzel sikerült is.”



A színjátszók közül különdíjat kapott a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola előadása, harmadik helyen a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola diákjai végeztek, másodikak lettek a Cseh Károly Általános Iskola növendékei Törökfaluból. A nap folyamán az iskolások Szabadka több intézményében más-más művészeti ágban mérték össze tudásukat.
ÁMV
színjátszók versenye

Most

13:35

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 13:25

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.