Ugrás a tartalomra

A színpad mindkét oldalán

2021.11.19
10:01
2021.11.19
16:21
Forrás
Pannon RTV
László Sándor, vajdasági színművész, rendező és egyetemi tanár munkáját több díjjal is jutalmazták idén.

Az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára valamint az Újvidéki Színház korábbi igazgatója megkapta a Pataki gyűrű- és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat. A VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozatának vendégeként Mezei Kinga színművésszel beszélgettek. A színpad mindkét oldalán című portréműsor keretében a művész karrierjéről, a tanári hivatásról és a szakma jövőjéről esett szó.

László Sándor, színész-rendező: „Nem rövid út van mögöttem, de nagyon sokszínű út. Jó járni egy ilyen utat, mert nem unalmas. Foglalkoztam sok mindennel, sok területét megjártam a színháznak, hogy végre rátaláljak arra, ami igazán azén utam. Az pedig a tanítás, az akadémia. Az az igazi szerelmem. Mindenesetre a nézőtéren kezdtem, valamikor amikor láttam egy szabadkai előadást még elemi iskolás koromban Csókán - a "néma Leventét". Ott döntöttem el, hogy színházzal szeretnék foglalkozni. Aztán színész lettem.”

színész
László Sándor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.