Ugrás a tartalomra

Szivárvány-kiállítás az óbecsei Körben

2019.06.06
09:41
2020.04.24
15:48
Forrás
Pannon RTV
Közel 30 amatőr vajdasági festő alkotásaiból nyílt tegnap este kiállítás Óbecsén. A Szivárvány Festőcsoport tagjainak munkáit június 14-éig lehet megtekinteni az óbecsei Városi Színház galériájában.

Eltérő technikákkal különböző témákat örökítettek meg az óbecsei Szivárvány Festőcsoport amatőr alkotói. A kiállítók között vannak olyanok is, akik most először léptek a nyilvánosság elé. Seka Vera fél évvel ezelőtt kezdett el festeni: „Ellazít, de leginkább a társaság miatt szeretem. Egyedül élek, így ez számomra kellemes időtöltés.”

A festészeti fortélyok elsajátítása mellett sok amatőr festő a közös programok miatt is szeret a közösségben alkotni.

Fehér Erzsébet, Óbecse: „Ismerkedünk, utazunk, festünk, szórakozunk, eszünk – minden van benne, úgyhogy a nyugdíjasoknak pláne, mint nekem, ez egy hasznos időtöltés.”

 

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében működő festőcsoportban jelenleg több mint 30-an vannak, közöttük az óbecseiek mellett temeriniek, csantavériek, kamenicaiak is.

Tóth Kása Piroska, vezető, Szivárvány festőcsoport, Óbecse: „Minden héten dolgozunk is. Ha egyik a másikától látják, hogy dolgoznak, akkor ott egy mag elvetődik. Ott is csináljuk, aztán hazamegyünk, ott is folytatjuk. Azt gondolom, ez az egymásra való hatás, ez a valahova tartozás.”

A kiállítás június 14-ig tekinthető meg az óbecsei Városi Színház galériájában.

Óbecse
Szivárvány Festőcsoport
kiállítás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.