Ugrás a tartalomra

Szlovén napok Pancsován

2021.06.19
09:45
2021.06.19
17:43
Forrás
Pannon RTV
Egyhetes művelődési rendezvény keretében tartja meg a Szlovén Napokat Pancsován a Logarska Dolina Egyesület.

A programot a ljubljanai Szlovén Köztársaság Határon Túli és Diaszpórában élő Szlovénok Hivatalának és a Szerbiai Szlovén Nemzeti Tanács támogatásával rendezik.

Naponta könyv- és filmbemutató, irodalmi est, különböző témájú kiállítások lesznek látogathatók június 21-e és 27-e között, amelyeken zenés programok, a szlovén turizmus és gasztronómia bemutatása teszi teljessé a mintegy 250 tagot számláló szlovén egyesület rendezvényét – tudtuk meg Josip Vebertől, az egyesület és egyben a szervező bizottság elnökétől.

„A szerdai napot azon tagjainknak és vendégeinknek szántuk, akik talán valamivel vallásosabbak, és számukra ezúttal sikerült szentmisét szervezni szlovén nyelven, amelyet majd a belgrádi érsek, Stanislav Hočevar vezet. A szentmise után a műsor a Nemzeti Múzeumban folytatódik, ahol az előcsarnokban meglátogatjuk a Híres szlovének Szerbiában című kiállítást, amelynek szerzői Marija Vauda, Nikola Pilipović és Biljana Milenković-Vuković.”

Pancsova
Veber Josip

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.