Ugrás a tartalomra

Születésnapot ünnepelt az Emmanuel kamarakórus (videó)

2017.01.22
11:30
2017.10.13
12:01
Koncerttel ünnepelte fennállásának a 20. évfordulóját tegnap a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus.

Koncerttel ünnepelte fennállásának a 20. évfordulóját tegnap a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus. A Petőfi MME székházában megtartott eseményen a művelődési élet képviselőin kívül egyházi méltóságok is jelen voltak. Az Emmanuel kamarakórus 1997. január 21-én alakult. Tagjainak többsége addig a katolikus egyház kórusában énekelt. Azóta is énekelnek a szentmiséken, de fellépéseiken hatékonyan népszerűsítik a kórusmuzsikát, úgy Vajdaságban, mint a határon túl is. Húsz év alatt a kórusnak kilencven tagja volt. Balázs József, elnök, Emmanuel kamarakórus: „Ez egy nagyon szép szám és magam is meglepődtem, amikor a névsort nézegettem készülve erre a jubileumi műsorra. Sajnos azt kell, hogy megállapítsam és tapasztaljam, hogy 11-en már nincsenek az élők sorában. De hát ilyen az élet. Ez nem egy fiatal kórus. Az idősek kiöregednek és jön a távozás. A mai föllépése – egybekötve ezzel a jubileumi megemlékezéssel – volt a kórusnak valójában a négyszázadik föllépése.”



A karnagy a kezdetektől fogva Konrád Emma. A kórussal összesen 185 szerzeményt dolgozott fel. Számos elismerésben részesült, a Város-díjától, a Szent György lovagi címen keresztül a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által odaítélt Életfa-díjig. Konrád Emma, karnagy, Emmanuel Kamarakórus: „Nagy munka, hogy úgy mondjam: kétszer hetente eljönni egy-két órát ott ülni. De mi nem csak próbálunk, nem csak dolgozunk. Mi megtartjuk mindenkinek a születésnapját, névnapját. Szóval egy ilyen szórakozással kötjük össze, és így talán kicsit érdekesebb. Közben még barátkozunk is. Kirándulásokat is teszünk. És ez a rengeteg út azért hát megtette a magáét.”Emmanuel kamarakorus 2 Fellépéseikkel szebbé és tartalmasabbá teszik a közönség ünnepeit, és igyekeznek eljutni minden szórványtelepülésre, ahol igény van a fellépésükre. Rendszeres részvevői a Bárdos Lajos Zenei Hetek nemzetközi kórustalálkozónak és a Vajdasági Magyar Kórusok Találkozójának. Három CD lemezük is megjelent.

Nagybecskerek
koncert
születésnap
Emmanuel kamarakórus
20. évforduló

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.