Ugrás a tartalomra

Tábor Tornyoson - kézművességgel ismerkedhetnek a gyerekek

2021.06.25
10:47
2021.06.25
10:53
Forrás
Pannon RTV
A tábor célja a régi kézműves mesterségek éltetése és továbbadása.

A tornyosi Magda-Lak Tájházban július 5-én kezdődik a már hagyományossá vált nyári kézműves tábor.  A szervezők ezúttal csak a gyerekekre számítanak. A résztvevők régi kézműves mesterségeket tanulhatnak, illetve gyakorolhatnak. A foglalkozásokat június 5-e és 9-e között rendezik meg. Az oktatók reggel 9 órára várják az érdeklődőket, akik 14 óráig többek között szőhetnek, nemezelhetnek, korongozhatnak, batikolhatnak, csuhézhatnak, mézeskalácsot süthetnek. A helyszínen gazdag helytörténeti gyűjtemény is várja a látogatókat.

Szabó Magda, a Magda-Lak Tájház működtetője és tulajdonosa elmondta, a 063/8905135-ös telefonszámon jelentkezhetnek azok, akik szeretnének részt venni a tábor munkájában.

kézműves foglalkozás
Tornyos

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.