Ugrás a tartalomra

Tájolták a népszerű rendezvényt

2022.11.19
07:02
2022.11.19
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kiállni Sosem ART hetedszer, ezúttal Zentán. A tárlatot most is az esemény kiötlője, a Vajdasági Ifjúsági Fórum szervezte. Az eseményt először tájolták, hiszen az eddigieket Szabadkán tartották.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén nem meghívásos alapon, hanem meghirdetett pályázat útján választották ki azokat az ifjú művészeket, akik első ízben mutathatták be alkotásaikat a közönségnek. Mészáros Dániel munkái is megtalálhatóak a tárlaton. Ő a helyi Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti szakán végzett: „A kiállításra a diplomamunkáimat hoztam el. Moduláris bútorokat kell itt elképzelni, ami a szobrászat és a bútortervezés határát feszegeti, tárja fel.”

Farkas Alexandra digitális festményekkel készült a kiállításra: „Ezt egy táblagép segítségével készítem el, egy alkalmazáson belül, melynek Procreate a neve. Igazából kiválasztom a képet, amit meg szeretnék utána digitálisan festeni. Megnyitom az alkalmazáson belül, és mintha vázlatot készítenék, úgy rajzolom le.”

Az esemény mindamellett, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosít fiatal, vajdasági tehetségeknek, kapcsolatépítésre is kiváló alkalom.

Dobó Klaudia, főszervező, Kiállni Sosem Art: „Én úgy érzem, hogy minden évben nagyon nagy sikere van a kiállításunknak, nagyon sokan eljönnek a megnyitóra, és szerintem így tudunk segíteni a kiállítóknak, hogy megtapasztalják, hogyan is néz ki egy kiállítás. Ezzel is utat tudunk nekik mutatni.”

A négy kiállító, Sóti Beáta, Farkas Alexandra, Mészáros Dániel és Sárkány Márk munkáit egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők Zentán.

Kiállni sosem ART
Zenta
Vajdasági Ifjúsági Fórum

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.