Ugrás a tartalomra

Tamási Áron-kiállítás Tusványoson

2022.07.20
16:49
2022.07.20
18:43
Forrás
Pannon RTV
Tamási Áron életéről és munkásságáról nyílt kiállítás Tusnádfürdőn, a szabadegyetem és diáktábor területén. A plakátok gazdag képanyaggal ismertetik az erdélyi Farkaslaka szülöttének pályáját.

Idén Tamási Áron emlékév van annak emlékére, hogy 125 évvel ezelőtt született az Ábel-trilógiával híressé vált szerző. A kiállítás a Magyarság Háza jóvoltából valósult meg, a következő hónapokban körútra indul, és a tervek szerint a diaszpórába is eljut.

Csibi Krisztina, a Magyarság Házának igazgatója kiemelte: „Abban reménykedünk, hogy ezek a nagyon informatív, fényképekkel, kortársak visszaemlékezéseivel, idézetekkel teletűzdelt tablóképek méltán bemutatják azt az életpályát, amelyet Tamási Áron bejárt, remélem, hogy nem terhelik az olvasót. Az utolsó tábla kronológiai sorrend annak, aki mélyebben is foglalkozna az életúttal, az itt megteheti.”

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor
Csibi Krisztina
magyarság háza

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.