Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tamburazene és jó hangulat

2021.05.29
12:44
2021.05.29
17:31
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal tartják meg a Folk Music Fesztivált Palicson. A kétnapos találkozó első napján a tamburások, a Ravnica és a csantavéri Mendicus tamburazenekar léptek fel a Vigadó teraszán.

A csantavéri Mendicus tamburazenekar és a szabadkai Ravnica együttes koncertjével indult útjára hetedik alkalommal a kétnapos Folk Music Fesztivál. Az ismert Ravnica zenekar ez alkalommal jól ismert mű- és népdalokat játszott. Egy év kényszerkihagyás után, gyakorlatilag ezzel a fellépéssel nyitották a szezont – mondta el Nikola Jaramazović. A zenekar vezetője hozzátette: „Az egész világot érintő járványhelyzet miatt fellépő korlátozások minket is érintettek ebben a kisvárosban, Szabadkán, ami a zenélést illeti, de remélem, hogy ezen a helyen megnyílt a szezon, mondhatjuk, hogy átvágjuk a szalagot, nyitva van!”

Juhász Gábor szervező azt mondta, bátrak voltak az idén, mert amikor a szervezést elkezdték, még nem lehetett tudni, hogy május végére hogyan alakul a járványhelyzet.

„Örülünk, hogy meg tudtuk szervezni ezt a rendezvényt, hiszen ez már a hetedik alkalom és fontosnak tartom, hogy minden évben legyen, akármilyen körülmények között is. Azt hiszem, sikerül összehozni, hogy ez jó, látványos legyen, hogy a népzenét idehozzuk Palicsra a turisztikai övezet központjába.”

Pannon RTV

Ma késő estig a népzenészeké lesz a Vigadó színpada, de emellett népművészeti kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, és népi gyerekjátékok is szerepelnek a programban.

Folk Music Fest
Juhász Gábor
Nikola Jaramazović
Ravnica
Mendicus Művészeti Központ

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.