Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tamburazene és jó hangulat

2021.05.29
12:44
2021.05.29
17:31
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal tartják meg a Folk Music Fesztivált Palicson. A kétnapos találkozó első napján a tamburások, a Ravnica és a csantavéri Mendicus tamburazenekar léptek fel a Vigadó teraszán.

A csantavéri Mendicus tamburazenekar és a szabadkai Ravnica együttes koncertjével indult útjára hetedik alkalommal a kétnapos Folk Music Fesztivál. Az ismert Ravnica zenekar ez alkalommal jól ismert mű- és népdalokat játszott. Egy év kényszerkihagyás után, gyakorlatilag ezzel a fellépéssel nyitották a szezont – mondta el Nikola Jaramazović. A zenekar vezetője hozzátette: „Az egész világot érintő járványhelyzet miatt fellépő korlátozások minket is érintettek ebben a kisvárosban, Szabadkán, ami a zenélést illeti, de remélem, hogy ezen a helyen megnyílt a szezon, mondhatjuk, hogy átvágjuk a szalagot, nyitva van!”

Juhász Gábor szervező azt mondta, bátrak voltak az idén, mert amikor a szervezést elkezdték, még nem lehetett tudni, hogy május végére hogyan alakul a járványhelyzet.

„Örülünk, hogy meg tudtuk szervezni ezt a rendezvényt, hiszen ez már a hetedik alkalom és fontosnak tartom, hogy minden évben legyen, akármilyen körülmények között is. Azt hiszem, sikerül összehozni, hogy ez jó, látványos legyen, hogy a népzenét idehozzuk Palicsra a turisztikai övezet központjába.”

Pannon RTV

Ma késő estig a népzenészeké lesz a Vigadó színpada, de emellett népművészeti kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, és népi gyerekjátékok is szerepelnek a programban.

Folk Music Fest
Juhász Gábor
Nikola Jaramazović
Ravnica
Mendicus Művészeti Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:09, Frissítve: 17:50

Szerb-török együttműködés

Fontos, hogy stabil baráti kapcsolat legyen Szerbia és Törökország között - nyilatkozta Aleksandar Vučić, miután tárgyalt Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnökkel.
15:53

Újabb negatív rekord

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus Szerbiában. Több mint tizennyolcezer új fertőzöttet regisztráltak az országban az elmúlt 24 órában. Ez új negatív rekord a vírus megjelenése óta Szerbiában.
15:51, Frissítve: 17:01

Palics nem csak a helyiek szerint szép

Palics nyerte a legvirágosabb határon túli település díját - amit ma hivatalosan is átadtak az önkormányzat képviselőjének. A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország nevet viselő versenyt.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.